• BAQ BROODCAFÉ GRONINGEN: HÉÉL VEEL LEKKERS IN EEN VROLIJKE OMGEVING

BAQ BROODCAFÉ GRONINGEN: HÉÉL VEEL LEKKERE AMBACHT IN EEN VROLIJKE OMGEVING

FOTOWAARDIGE BAQ IN DE FOLKINGESTRAAT

Baq Broodcafé stond al een hele tijd op ons lijstje om langs te gaan. Nu was het zover. Eindelijk gingen we naar dit Instagram-foto-waardige paleisje. We nemen je mee! Baq zit een aantal jaar in de altijd gezellige, levendige Folkingestraat in Groningen centrum. Als je er langs loopt, móet je gewoon even kijken. Veel mensen blijven even staan om een foto te maken. Al hun heerlijke producten liggen namelijk uitgestald voor het raam. Merenques, brood en taart. Dat maakt dat je misschien zelfs wel even naar binnen loopt.

Als je binnenkomt word je ontvangen in hun eigen bakkerij. De geur van vers gemaakt brood komt je tegemoet. Hier kan je van alles bestellen en meenemen. Alles, maar dan ook echt al het brood, koek, taart en andere lekkernijen worden hier zelf gemaakt. Echte ambacht dus. Continu gaan er verse broden de oven in. Het is moeilijk kiezen bij Baq, dat is 1 ding wat zeker is!

MEER HOTSPOTS IN GRONINGEN
Wij nemen achterin plaats. Dit voelt aan als een huiskamer. Bloemetjesbehang en veel kleur. Het hele pand doet heel vrolijk aan. Ook voor de kinderen is Baq een leuke plek. Er is een leuke speelhoek en ze mogen even een kijkje nemen in de bakkerij.

De kaart is vrij simpel. Maar dat heeft wel wat. De eigenaresse verteld dat alles mogelijk is. Geef gewoon je wensen door en het wordt voor je bereidt. Niet te moeilijk doen dus. Alles kan en mag. Op de kaart zie je veel kaassoorten. Vegetariërs hebben hier ook veel keus. Baq werkt veel samen met lokale producten. Je kunt zelf kiezen uit diverse soorten brood. Wij gingen voor een broodje geitenkaas en een broodje oude kaas. Wat heerlijk. Simpel, maar je proeft de versheid. Met name van het brood wat zelfs nog een beetje warm is.

Wat een relaxed plekje zo middenin de stad. Wat ons betreft echt een aanrader. Al is het alleen al voor de take-away en de service. Nog een leuke tip: naast Baq zit Folk. Een conceptstore. Baq heeft daar een Cookiedough bar: Cookiedosis. Bij Baq is dit ook te bestellen. Zeker even uitproberen dus!

Website: baq.nl
Adres: Folkingestraat 19

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept
Jonna

Jonna

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Groningen vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.
Jonna