DENDERZ, VOOR ALLE DONDERSTENEN UIT GRONINGEN

Een jonge moeder wilde graag naar een fijne plek waar ze rustig kon zitten koffie drinken en haar kind kon laten spelen. Echter, bestond dit nog niet in Groningen en zo ontstond het idee van Denderz. Een kindervriendelijkcafé en ontmoetingsplek. Denderz is inmiddels vrij bekend onder de Groningse ouders. Wij waren wel even benieuwd naar dit concept en gingen langs.

Denderz, wat afgeleid is van dondersteen, is een vrij grote koffie en lunchzaak aan de Westerhaven in het centrum van de stad. Van buiten ziet het er erg vrolijk uit, waardoor je even binnen wilt kijken. Kinderen of niet, iedereen is welkom. Ook hebben ze een klein assortiment met allemaal leuke hebbedingen. Kinderboekjes bijvoorbeeld, maar ook leuke items voor de volwassenen onder ons.

MEER HOTSPOTS IN GRONINGEN
Alles is ruim opgezet dus de mini’s onder ons hebben alle ruimte om te spelen. Ook is er een grote speelhoek en kun je deze vanaf alle kanten zien. Fijn dus om je kleine dondersteen even in de gaten te houden. Er is veel gewerkt met hout en lichte pastelkleuren. Hier is flink aandacht aan besteed en dat zie je. Het interieur draait dus niet alleen om de kinderen. Ook zonder de kinderen is dit een fijne plek om te zitten.

Buiten staat een ijskraam waar je even rustig een ijsje kan eten op het terras. Verder kan je er heerlijk binnen zitten. De kaart verder is vrij uitgebreid. Taart, pannenkoeken, salades, bananenbrood, noem maar op. Alle producten waar mee wordt gewerkt komen rechtstreeks van de markt om de hoek. Het was moeilijk kiezen, aangezien het kindermenu er ook aanlokkelijk uit zag, maar uiteindelijk gingen we voor een salade met zalm en een ambachtelijk broodje geitenkaas. Heerlijk vers en vullend. De taarten die staan uitgestald zijn ook niet mis. We houden het voor nu even bij een gezonde hap. Voor de kleintjes onder ons is een aparte kaart. Zowel stoute als verantwoorde keuzes staan hier op.

Kortom, wij zijn best verrast! Ook zonder kroost kun je hier heerlijk zitten en wellicht even een leuk cadeautje scoren voor jezelf. Af en toe hebben ze een ‘early diner’ avond. Een beetje vroeg op de avond genieten van een daghap. Ideaal!

Denderz organiseert ook regelmatig leuke activiteiten. Zowel voor de senioren als junioren onder ons. Dus hou de site van Denderz in de gaten!

Website: denderz.nl
Adres: Westerkade 5

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept