MEXICAANS ETEN IN EEN HIP SFEERTJE

El Santo is sinds begin januari geopend in de Oosterstraat in Groningen. De eigenaren van El Santo maakten al enige tijd via social media bekend dat zij gingen openen. Zij beloofden dé nieuwe Mexicaanse hotspot van de stad. Wij waren inmiddels wel benieuwd en hadden wel zin in een avondje Mexicaans eten en cocktails.

El Santo was een Mexicaanse worstelaar. De eigenaren brengen hem terug in de gedaante van een restaurant in hartje stad. Wij worden meteen vrolijk bij binnenkomst. Je ziet dat er veel aandacht is besteed aan de aankleding. EL Santo heeft veel kleur, heel veel kleur! Oranje, paars, geel, groen, roze. Toch past alles perfect bij elkaar.

Overal hangen lichtjes en dit maakt het gezellig. Rechts zie je meteen een grote handgemaakte wandschildering met El Santo himself. Links is de wand bekleed met posters uit Mexico. Er hangen Mexicaanse maskers aan de wand en overal staan cactussen voor het échte Mexicaanse sfeertje. Er zijn leuke zitjes gecreëerd, intieme plekjes, bankjes, maar ook een grote tafel in het midden van het restaurant voor grotere groepen.

Bij binnenkomst krijgen wij meteen een cocktail, dat is een goed begin van het weekend! Het loopt snel vol en het is gezellig druk. Na een leuk gesprek en rondleiding met de eigenaar zijn wij toch wel heel benieuwd naar al dat lekkers. De kaart is afwisselend, taco’s, tostadas, nacho’s, salades, quesadillas en zelfs burgers. Ook voor vega’s is er genoeg keus. Een afwisselende kaart dus en zeker een aanrader om te delen.

Zo kan je van alles wat proeven en dat wil je! De bediening is erg behulpzaam en adviseert je graag in je keuze. Wij krijgen vooraf nacho’s met guacamole en proberen alle soft taco’s. Het is heerlijk. En laten we natuurlijk niet de desserts en die goede cocktails on the side vergeten! De prijs en kwaliteitsverhouding bij El Santo is top. Maak het zo gek maken als je zelf wilt. Wij vinden El Santo zeker een aanwinst voor Groningen!

TIP: reserveer op tijd.

Website: elsanto.nl
Adres: Oosterstraat 30

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept