• GRANDCAFÉ DE BASTILLE GRONINGEN

DE BASTILLE GRONINGEN: GENIETEN VAN EEN LUNCH, BORREL OF DINER AAN HET DAMSTERPLEIN

EEN ONGEDWONGEN SFEER BIJ DIT FIJNE GRANDCAFÉ

Grandcafé de Bastille zit sinds een tijdje aan het opbloeiende Damsterplein in Groningen. Dit plein is onlangs behoorlijk opgeknapt: Er is nu steeds meer te beleven en ook de Bastille is niet te missen. Zoals ze zichzelf noemen: een Grandcafé. Een mooie toevoeging aan dit stukje van Groningen.

Als je binnenkomt voel je gelijke de warme uitstraling. Okergele muren, het cognackleurige leer en de houten vloer. De print op de muur is opvallend en past in het geheel. Helemaal volgens de interieurtrends van nu. Het voelt huiselijk aan. Niet teveel poespas en tierelantijntjes, maar wel een mooi geheel. Je kan plaats nemen op de hoge bank of knus aan een tafeltje met uitzicht op de open keuken. In het midden staat een opvallende grote houten trap. Boven is een mooie open ruimte die af te huren is voor feesten op maat. Op het terras voor de Bastille zit je van ‘s ochtends vroeg tot laat in de middag in de zon. De Bastille staat hier zo langzamerhand bekend om in de stad. Dé perfecte plek dus om een kleurtje op te doen en te genieten van een biertje van de ruime bierkaart.

Het menu heeft voor ieder wat wils. Je kan voor een lekkere plat du jour gaan of een heerlijke saté. De prijzen zijn dus wisselend en je kan het zo gek maken als je zelf wilt: van gewoon lekker tot exclusief. De carpaccio is een absolute aanrader, en wordt steeds bekender bij de stadjers. Zelf dun gesneden en van de biologische slager.

MEER HOTSPOTS IN GRONINGEN
Ook de lunchkaart is absoluut niet standaard. De bijzondere omeletten geven je een goede bodem voor de rest van de dag. Wij lieten ons verassen door de chef en genoten van een heerlijke dorade met risotto, gamba’s en kaas. Ook de tournedos viel in de smaak. Het wordt moeilijk kiezen de volgende keer!

Website: grandcafedebastille.nl
Adres: Damsterplein 2

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept
Jonna

Jonna

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Groningen vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.
Jonna