• LOEKS GRONINGEN: AMERICAN HOTSPOT MET BURGERS, SHAKES ÉN HOTDOGS

LOEKS GRONINGEN: AMERICAN HOTSPOT MET BURGERS, SHAKES ÉN HOTDOGS

BURGERS, SHAKES EN HOTDOGS

Waar vroeger een oud, bruin café zat, zit nu Loeks. Net geopend aan de Westerhaven in Groningen. Een Amerikaans concept met burgers, shakes en hotdogs. Dat is nieuw voor ons en we hadden wel zin om even te kijken in deze diner!

Het oude bruine café is onherkenbaar! Alles is helemaal omgebouwd en in een modern jasje gestoken. De oude bar is behouden, maar dan in een nieuwe kleur. Wat ons opvalt zijn de leuke zitjes achterin. Een beetje diner-achtig. Maar dan niet overdreven Amerikaans. Er is veel gewerkt met planten, licht en heel veel kleur. In het midden van het restaurant staat een boom met een lange bartafel er naast, een eyecatcher in dit mooie geheel! Aan de kleinste details is gedacht, bijvoorbeeld ouderwetse Heinz mosterd en ketchup flessen met het Loeks logo. We like it!

Loeks trekt aan, want het is een komen en gaan van mensen. Logisch, want als je de kaart ziet, wil je alles wel bestellen. Het menu ziet er zo goed uit! Verrassende combinaties. Na wat tips van de eigenaresse hebben we een keus gemaakt. Het voorgerecht slaan we over en we maken plaats voor een crazy shake. En dat is die zeker. Bijna zonde om die op te gaan drinken. Bovendien is die erg fotogeniek! Maar man, dit is al een voorgerecht!

MEER HOTSPOTS IN GRONINGEN
 Vervolgens gaan we voor de burger en de chili con carne hotdog. We zijn om! Netjes eten lukt alleen niet met deze enorme burgers en hotdogs. Maar dat nemen we voor lief. We weten het zeker: het is echt een Amerikaanse diner met net even dat extraatje. De eigenaresse verteld dat het vlees van zowel de hotdog als de burger komt van bekende slagerijen. Hier wordt al het vlees duurzaam gebruikt. Alle gerechten zijn vegetarisch te verkrijgen.

Wat een leuke tent zo in de stad. Wat ons betreft een aanwinst en een nieuw concept. Deze combinatie van burgers, shakes en hotdogs hadden we nog niet in Groningen. Een tip hebben we niet, ga gewoon heen en ervaar.

TIP:  Vraag de bediening naar de geschiedenis van dit pand. Een verrassend verhaal!

Website: loeksgroningen.nl
Adres: Aweg 12

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept
Jonna

Jonna

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Groningen vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.
Jonna