• PLAT GRONINGEN: HAUTRE FRITURE, SNACKEN NIEUWE STIJL

PLAT GRONINGEN: HAUTE FRITURE, SNACKEN NIEUWE STIJL

EEN FRIET WALHALLA VOOR AL JE FRIET GUILTY-PLEASURES

Plat zit sinds een tijdje gevestigd in de drukke Astraat in het centrum van Groningen. Frieten en burgers. Dat is Plat. Soms heb je daar gewoon even zin in, en aan die guilty pleasure kun je je prima toegeven bij Plat!

Het is een klein pandje met openslaande deuren. Bij binnenkomst is het druk. Iedereen lijkt wel zin te hebben in een burger. Het ziet er gezellig uit en een lekker muziekje staat op. Veel lampen en natuurlijke materialen. De bakstenen wand vinden we persoonlijk een mooie eyecatcher. De zitjes zijn om de keuken heen gemaakt. Zo kan je dus mooi toekijken hoe de aardappelen persoonlijk voor je wordt gesneden op ambachtelijke wijze. Overigens met zorg uitgekozen door de eigenaar zelf. En ook nog van onze eigen Groningse bodem.

Een tastbare kaart hebben ze niet. Het menu staat op de muur geschreven en ook kan je zelf je drankje uit de koeling pakken. Self-service is hier niet onbekend. Maar dat lijkt te werken.

Wij gingen voor de Italiaanse burger, met Parmezaanse kaas, rucola en truffelmayonaise (hou-ons-tegen) en natuurlijk de verse friet met een kerriemayonaise. Niet slecht! Het wordt geserveerd in een schaal voorzien van mooi papier. De presentatie maakt het dus net even high-end cafetaria en absoluut niet oldskool.

MEER HOTSPOTS IN GRONINGEN
Haute-friture dus. In de tussentijd lopen er aardig wat mensen in en uit. Ook om af te halen, wat dus ook mogelijk is. Je ziet dat Plat begint te leven in de stad. Op het menu zien wij nog veel meer geweldige combinaties staan; friet-peperoni, platsalon en nog veel meer frietspecialiteiten. Maar ook voor een gewoon kroketje ben je welkom. Ik vrees dat wij nog een keer terug moeten komen…

Plat is vanaf 11 of 12 uur geopend, dus voor een killer-lunch kun je hier prima terecht. Ook de vega’s onder ons zijn meer dan welkom. Alle burgers zijn mogelijk in een vegetarische variant. Kortom, we zijn blij met Plat! Het brengt patat en burgers nét even naar een ander niveau! En dat moet je gewoon even proberen.

Website: platfrietzaakgroningen.nl
Adres: Astraat 10

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept
Jonna

Jonna

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Groningen vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.
Jonna