• De Koffiebar Rotterdam

DE KOFFIEBAR ROTTERDAM: KOFFIE DIE JE SMAAKPAPILLEN AAIT

GENIETEN VAN DE ZACHTE, LICHTE KOFFIEBONEN VAN BUSCALIOGNE

Voor een goed bakkie pleur moet je toch echt eens even langsgaan bij de Koffiebar aan de Karel Doormanstraat in Rotterdam. De koffiebar zet elke dag weer opnieuw jouw favoriete Italiaanse koffie voor je neer.

Na een lange wereldreis, op zoek naar de juiste koffieboon, opende de Koffiebar in oktober 2014 haar deuren. De mens heeft steeds meer verlangen naar zaakjes met exclusieve producten. Rotterdam had geen behoefte aan weer een koffiezaakje met koffie van Lavazza. De Koffiebar zet daarom een zoetere, lichtere koffie van Buscaliogne voor je neer. Deze bakkies aaien als het ware je smaakpapillen met hun chocolade-achtige ondertoon. Anders, maar toch traditioneel.

Het interieur van de zaak ademt koffie. De bakstenen muren staan mooi in contrast met de witte bar. Een heuse eye catcher is natuurlijk de glanzende koffiemachine van het merk Spirit, want ja, ook dit is een belangrijk instrument voor jouw portie cafeïne.

WAT MAAKT KOFFIE ZO ANDERS BIJ DE KOFFIEBAR

Nog even over die koffiebonen. Wat maakt deze koffie nou zo anders? In Nederland wordt namelijk vaak gebruik gemaakt van Arabica bonen. Deze groeien op de top van de berg. De Koffiebar maakt echter gebruik van Robusta bonen. Deze bonen groeien aan de voet van de berg waardoor deze meer licht vangen, en daarmee krachtiger van smaak zijn.

De Koffiebar heeft natuurlijk ook altijd nog iets lekkers voor bij dat Italiaanse bakkie. Verse broodjes, gebakjes, zoetigheden en salades staan je vanuit de vitrine aan te gapen. Meenemen dus! Het is voor de Koffiebar van belang dat jouw bestelling in vijf minuten voor je klaarstaat. Het is nou eenmaal een druk bestaan.

Als schuim op de koffie staat de Koffiebar ook nog eens op de twaalfde plek van de Misset Horeca Top 100. Als dit je niet van een bezoekje heeft overtuigd, weten wij het ook niet meer.

MEER HOTSPOST IN ROTTERDAM

Website: dekoffiebar.com
Adres: Karel Doormanstraat 352, 3012 GR, Rotterdam

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept

About the Author:

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Rotterdam vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.