GEZOND MET EEN KNIPOOG ;) BIJ LITE/DARK 

De Utrechtsestraat is overduidelijk één van de leukste straatjes van Amsterdam. Hier vindt je al bijna 6 jaar het koffietentje/lunchroom/take-away. Ik vind het lastig om een categorie te koppelen aan dit hippe ding. Je kan er namelijk koffie drinken, iets eten, en zelfs afhalen.

Bij Lite/Dark staat Urban Food centraal. Urban Food is gezond, vers én energizing. Het is gezond met een knipoog. Ik vond het verfrissend om gezond te eten zonder dat je het gevoel hebt dat je in de zoveelste microbiologische lunchroom zit waar ze hun eigen granen telen en waar ze zelf kippen houden die de eitjes leggen.

Als je binnenkomt valt direct de grote witte bar op. Deze staat centraal in de zaak. Dit is het kloppende hart. Je bestelling wordt voor je neus klaargemaakt en het ziet er allemaal piekfijn uit. Na een goede bak koffie en een blik op de menukaart besloten we dat het tijd werd voor een veggie energy shake. Ik dronk de spinach, avocado, apple, lemon, basil shake en mijn lunchdate ging voor de cucumber, spinach, mango, apple mint shake.  Echt aanraders! Je proeft de verse ingrediënten en ik had echt het idee dat mijn kater van de vorige avond als sneeuw voor de zon verdween.

 

Uiteraard hebben we hier ook wat gegeten, een heerlijke panini en een quessadilla. Kortom als je even op wil knappen van de vorige avond of gewoon zin hebt in een lekkere no-nonsens lunch of drankje dan ben je bij Lite/Dark helemaal aan het goede adres. Neem dan plaats op de brede vensterbank, zodat je heerlijk mensen kunt gaan kijken.

Wat ons betreft redenen genoeg om hier vaker heen te gaan, maar Lite/Dark zit niet stil en heeft een paar hele toffe plannen voor in de nabije toekomst. Ze gaan uitbreiden met nieuwe vestigingen en alsof dat niet genoeg is gaan ze ook er nog eens voor zorgen dat we straks gaan bestellen waar we écht behoefte aan hebben. Zij hebben een manier bedacht waarop ze ons helemaal in onze behoefte kunnen voorzien. Hoe vet is dat! Customer Insights to the max. Wij willen dat zeker gaan ervaren.

MEER HOTSPOTS IN AMSTERDAM

Website: litedark.nl
Adres:  Utrechtsestraat 22

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept