• PROEVENS GRONINGEN

PROEVENS GRONINGEN: CULINAIR GENIETEN IN HET CENTRUM VAN GRONINGEN

CULINAIR HOOGSTANDJES BIJ PROEVENS

Proevens, een klein begrip in Groningen. Wat ons betreft een pareltje! Dat is één ding wat zeker is. Proevens zit midden in het centrum en heeft anderhalf jaar geleden de deuren geopend. Wij gingen langs, en o my, daar werden we blij van!

We worden gastvrij ontvangen door de eigenaar en we krijgen gelijk een blij gevoel. Proevens heeft een klassieke uitstraling van een goed restaurant gemixt met een wat moderner interieur. Een lange bartafel langs het raam en overal opvallende kunst aan de muur. Verderop zien we een superstoere stenen muur, en overal dat tintje klassiek. Met mooi weer zijn de tuindeuren open en kun je naar het terras wat ze delen met een restaurant er achter. Een klein binnenplaatsje midden in het centrum, net of we even in het buitenland zijn. De grote open keuken is opvallend, met preciezie staan de koks de gerechten te bereiden. Daar willen we wel wat van proeven!

Proevens staat voor kwalitatief goed eten verteld de eigenaar. Dat het interieur toevallig leuk is, is voor hen een bijzaak. Passie voor eten en koken, maar ook goede wijnen. Daar draait het om. Ze werken samen met vaste leveranciers, het liefst uit de streek. De kleine kaart is seizoensgebonden en wisselt zo om de maand. Een wijnarrangement er bij is aan te raden. Wat heerlijk! Het aantal gangen kan je zelf bepalen. Je merkt dat iedereen die er werkt weet waar het over gaat en de passie voor goed eten deelt. Betaalbaar en luxe uit eten. Proevens is heel gastvrij en voelt heel luxe aan. Maar tegelijkertijd is het toegankelijk voor iedereen!

Wij lieten ons verassen door de chef. De ware kunstwerken op het bord maken het dat je er even een tijdje naar blijft kijken. Bijna zonde om aan te snijden, maar toch maar doen! Alle smaken komen samen.

MEER HOTSPOTS IN GRONINGEN
We vallen van de ene smaaksensatie in de ander. Wat een geweldige combinatie van de producten. Iets van de kaart aanraden zouden we zo niet kunnen: Alles was heerlijk! Alles klopt, het eten en de gastvrije bediening. Een kleinschalig pareltje in het hartje centrum van Groningen! 

Website: proevens.nl
Adres: Gelkingestraat 58

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept

About the Author:

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Groningen vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.