Home>>EAT & DRINK>>ROTTERDAM>>BIRD ROTTERDAM: FOOD, DANSJES EN LIVE-ACTS VOOR JONG EN OUD
  • BIRD ROTTERDAM

BIRD ROTTERDAM: FOOD, DANSJES EN LIVE-ACTS VOOR JONG EN OUD

MUZIKAAL GENIETEN BIJ BIRD

BIRD, van oorsprong een jazzclub in de Hofbogen, maar uitgegroeid tot één van de meest diverse uitgaansgelegenheden in Rotterdam. Wil je een hapje eten? Kom naar BIRD. Ben je benieuwd naar die ene upcoming band? Kom naar BIRD. Een avondje stappen? Kom naar BIRD. Je begrijpt het.

BIRD werd zes jaar geleden opgericht op een moment dat er meer behoefte kwam aan een diverser nachtleven in Rotterdam. Jazz staat centraal, maar BIRD typeert zich inmiddels ook door andere muziekstijlen zoals soul, funk, hiphop en elektronica. Naast het jazzpodium, de verschillende live-acts en de booming party’s, heeft BIRD de kers op de taart in de derde boog zitten: het restaurant.

Het uiterlijk van BIRD is lekker grof, industrieel. De oude vestiging sluit hier natuurlijk goed op aan. Het oude, een beetje versleten meubilair doet warm en cozy aan. Wij wilden meteen onze schoenen uittrekken en neerploffen voor een lekker diner.

Met de dagelijks wisselende kaart heeft BIRD je altijd iets nieuws te bieden. Wij kwamen langs om een taste te krijgen van de pizza’s uit de gigantische houtoven. Het Flinstones idee kwam stiekem in me op toen ik de pizzabakker te werk zag gaan. Het eten van de kaart vormt een geheel met het imago dat BIRD heeft gecreëerd. Kwaliteit in alles wat ze doen is te zien, voelen én proeven.

“HEERLIJKE VIBES”

Qua uitgaan is dit een plek zonder al het typische drama. Geniet van heerlijke vibes en fantastische danspartners. Pas alleen op dat je niet (of juist wel!) in een van de dancebattles meegesleept wordt.

Hier kan je lekker tot rust komen. Kruip cozy onder een dekentje met een drankje of beleef het jazzpodium. De mogelijkheden lijken eindeloos, maar aan het einde van de dag sluit alles op elkaar aan. Wij zijn een beetje verliefd.

MEER HOTSPOTS ROTTERDAM

Website: bird-rotterdam.nl
Adres: Raampoortstraat 26-28

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept

About the Author:

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Rotterdam vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.