GEÏNSPIREERD DOOR DE MEDITERRANE KEUKEN

Rotterdam is sinds januari een hotspot rijker aan de Weena. Publiek heeft haar deuren geopend in de voormalige burgertent van Jamie Oliver. Zoals de naam Publiek het al zegt is iedereen welkom in deze hotspot!

Zo zijn er veel locals die ’s morgens voor werktijd even een koffie to go komen halen, zakenlui die komen lunchen, 30 plussers die komen borrelen en de mensen die aanschuiven voor een uitgebreid drie gangen diner. Publiek heeft rekening gehouden met zijn klanten en is meer dan alleen een restaurant: naast lunchen kunnen de workaholics hier ook hun laptop open klappen om aan het werk te gaan.

Met de opening van Publiek is de ‘keten sfeer’ verdwenen en het persoonlijke teruggebracht. Dat merk je direct bij binnenkomst. Het interieur is compleet veranderd: toffe meubels, chique gedekte tafels, een lange bar en planten op de grond, aan de muren en aan de plafonds. Daarnaast heeft Publiek een toffe muurschildering, gemaakt door een local artist.

Publiek nodigt hiermee echt uit om binnen te komen en te blijven hangen. Mensen komen niet meer snel een burger eten, maar spenderen hier hun hele avond. Naast de wisselende visgerechten biedt Publiek onder andere een dagverse seizoensoep en Shakshuka. De gepersonaliseerde wijnen zorgen voor een lekkere finishing touch bij ‘De vangst van de dag’. Ook na het diner kun je hier nog even blijven plakken voor een koffie, die mag zeker niet overgeslagen worden!

Wij kwamen hier lunchen en kozen voor een gerecht van de grill en Turkse eieren met dille yoghurt. Naast de no-nonsense gerechten is er ook een ruime keuze aan cocktails. Wij zijn dus ook blijven hangen, genietend van een heerlijke cocktail en de nét even wat andere koffie!

Student, zakenvrouw, 30 plusser, moeder, nog op Centraal station, in het centrum, gehaast of alle tijd? Loop even bij Publiek naar binnen om het eten en de sfeer binnen te proeven, wedden dat je blijft hangen!

Website: publiekrotterdam.nl
Adres: Weena 296

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept