• SATRIALE'S UTRECHT:

SATRIALE’S UTRECHT: PIZZABAR MET TRADITIONELE EN BIJZONDERE PIZZA’S

PIZZA AVOCADO HUMMUS, OF TOCH MET BLACK TIGER GARNALEN EN ZEEWIERKAVIAAR?

Op de altijd zo gezellige Amsterdamse Straatweg in Utrecht kon je altijd al goeie döner krijgen en tot diep in de nacht kapsalon halen. Maar er was nog niet veel keuze uit eettentjes waar je je collega’s of nieuwe date ook mee naartoe zou durven nemen. Gelukkig komt daar langzamerhand verandering in, met leuke tentjes zoals Satriale’s. De houtoven pizzabar bevindt zich op de Plantage, op een druk punt op de Amsterdamse Straatweg. En dat dat een goed idee was, wordt als snel duidelijk; als we het restaurant binnenstappen is het er al gezellig druk, zeker voor een dinsdagavond om 6 uur. Satriale’s is gevestigd in een monumentaal pand. Aan de voorkant van het restaurant kun je lekker op het terras zitten, aan de achterkant vind je de ingang van de pizzabar. Ook vind je daar het forse kunstwerk ‘Drinkend Paard’, dat een verwijzing is naar het abattoir (oud slachthuis) dat oorspronkelijk in het pand gevestigd was.

Bij Satriale’s kun je terecht voor ambachtelijke pizza’s uit een traditionele en handgemaakte houtoven, die direct je blik vangt in de open keuken. De pizza’s – die in slechts 2 tot 3 minuten worden gebakken in de gloeiendhete oven – worden gemaakt van speciaal meel uit Italië: ‘Pinsa Romana’. Het is deeg dat krokant is en licht verteerbaar. Praktisch, want zo kun je na je hoofdgerecht in ieder geval nog een toetje op (bijvoorbeeld de tiramisu van lange vingers, mascarpone, koffielikeur en een flinke laag cacao). Zoals je mag verwachten van een pizzeria, komen de pizza’s in verschillende soorten en smaken. Op de menukaart staan traditionele pizza’s zoals de historische margherita en mastunicola. Maar je kunt ook gaan voor een signature pizza, zoals die met avocado en hummus, of een pizza met gerookte zalm en mierikswortel. Living on the edge! Kun je niet kiezen? Volg ons advies en ga voor de heerlijke pizza met gedroogde ham, truffelroom en rucola.

MEER HOTSPOTS IN UTRECHT

Satriale’s is een fijne plek voor een snelle hap met een collega of een gezellig etentje met een vriend. Maar je kunt er ook terecht voor een gin tonic, Italiaans glas wijn of feestelijk glaasje prosecco met een borrelhapje (zoals gemarineerde olijven of verse focaccia met rozemarijn en zeezout). Wil je het heft in eigen hand nemen? Kom een keer langs voor een workshop pizzabakken. En voor de wat minder fanatieken onder ons; geen paniek. Je kunt je pizza ook gewoon aan de bar bestellen en mee naar huis nemen, om ‘m lekker in je joggingbroek op de bank op te peuzelen.

Website: satriales.nl
Adres: Plantage 1b

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept
Vera

Vera

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Utrecht vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.
Vera