BIJ THE LOBBY NESPLEIN KOMEN AMSTERDAMMERS EN INTERNATIONALS SAMEN

Vorige week hebben jullie kunnen lezen over mijn leuke bezoek aan de nieuwe locatie van Hotel V in Amsterdam Oost (zie artikel: The Lobby Fizeaustraat). De nieuwe locatie riep goede herinneringen, dus was het hoog tijd om weer een bezoekje te brengen bij The Lobby Nesplein. Zoals ik in het vorige artikel al had aangegeven is deze hotspot al jaren een van mijn favorieten van het centrum. Het is namelijk zeldzaam om in een centrum een gezellig restaurant te vinden, wat daarnaast ook nog eens heerlijk eten serveert. The Lobby Nesplein is namelijk zeer geschikt voor lunch, brunch, ontbijt of gewoon een kopje koffie, maar ook zeker voor diner. Eigenlijk voor alles dus!

Als je het straatje achter het Rokin, de Nes, wat verder doorloopt kom je terecht op het ietwat verscholen Nesplein. Ondanks het feit dat je midden in het centrum bent – zoals altijd bomvol toeristen – begeef je je hier in een oase van rust. Het restaurant heeft een klein gezellig terras en ook binnen is het zeer sfeervol ingericht. Mooi gedekte tafels, een sfeervolle open kachel met houtvuur, lederen stoelen en een geweldige vintage houten bar. Niet té chique of té hip, maar zeker een hotelbar die zich kan meten aan de grote der groten in Parijs of New York.

“VOL MET VINTAGE
DESIGN”

Het hele restaurant staat vol met vintage design, waardoor het echt een eigen karakter heeft. Dat dit een fijne plek om te zitten is, wordt daarenboven nog versterkt door het vriendelijke personeel en de heerlijke keuken. Al jaren is The Lobby ‘world famous’ om zijn flamkuchen (bijvoorbeeld die met spek, ui, gruyère en peterselie of juist met pulled pork en jalapenos) en ook waren zij een van de eerste die de egg’s benedict, florentine en royal op de kaart hadden staan. Ware klassiekers en bij The Lobby steengoed bereid!

Afgelopen maandag besloten we – na een weekend met veel te veel (maar vooral erg lekker) eten – om ditmaal de salades eens uit te proberen. Onder het genot van een goed glas witte wijn deelden we de courgette salade met beignets van kikkererwten en een caesar salade met kip. Gerechten die gelukkig, net zoals de signature dishes, heerlijk smaakten. We zaten heerlijk buiten op het terras te genieten van onze pauze. En terwijl maandagen en ik meestal niet zo goed samen gaan, ging ik volop energie weer terug naar kantoor. Zo’n lunchbreak bij The Lobby doet mij altijd goed. Of zal het aan dat ene glaasje wijn gelegen hebben?

MEER HOTSPOTS AMSTERDAM

Website: thelobbynesplein.nl
Adres: Nes 49 & Fizeaustraat 2 (zie artikel: The Lobby Fizeaustraat)

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept