FLAMINGO’S, ZWEMBADATTTRIBUTEN EN KOMISCHE NEONLAMPJES BIJ THE POOL

DEFINITIEF GESLOTEN IS NU THE COMMONS

Het was even slikken toen club Trouw haar deuren sloot en ook restaurant Baut de Wibautstraat verliet, maar gelukkig zitten de Amsterdamse horecaondernemers niet stil. Verscheidene hotspots opende de afgelopen tijd hier hun nieuwe deuren. Één hiervan is restaurant The Pool, gevestigd in de voormalige Club Trouw. Afgelopen donderdag had ik het genoegen om hier een kijkje te nemen, of eh een plons in het water te nemen zullen we maar zeggen!

Dat menig muziekliefhebber op deze locatie tot verkort nachtenlang doorhaalde kun je je haast niet meer voorstellen. Door de frisse look van The Pool herken je het rave hol totaal niet meer terug. Flamingo’s, zwembadattributen en komische neonlampjes vliegen je om de oren en maken dat het restaurant een Miami vibe uitstraling heeft – Amsterdam meets South Beach als het ware.

Naast het grote terras en het restaurantgedeelte (met gigantische openkeuken!) heeft The Pool ook een exotische bar. Daar kun je eerst genieten van een fruitige cocktail voordat je aan tafel gaat. Ook heeft het restaurant plek voor grotere gezelschappen aan een van de picknicktafels. Ideaal dus om met je studiegroepje of juist met je vrienden  en familie een hapje te eten.

“AMSTERDAM MEETS
SOUTH ”

Het eten is geïnspireerd op “the Old Silk-Route”. Deze route liep helemaal van Spanje tot aan het verre China! Hierdoor zie je onder andere Zuid Europese, Afrikaanse, Arabische en zelf Perzische invloeden terug op de kaart. De gerechtjes zijn uitermate geschikt om te delen, als een soort tapas. Door bij The Pool te eten, maak je dus een hele wereldreis én laat dat nou net de bedoeling zijn! Al deze culturen vormen namelijk de basis van de ‘modern cuisine’, waar zoals ze bij The Pool zeggen: “Stories, Ideas and meals were meant to be shared”. Wereldreizen kunnen nogal duur zijn, maar bij The Pool hanteren ze gelukkig vriendelijke prijsjes.

WERKPLEKKEN BIJ THE POOL

The Pool is ook ideaal als werkplek, waar je “all-day/everyday” terecht kan voor eten. Overdag zit de tent vol ZZP’ers die onder het genot van hun kop koffie klanten van over de hele wereld helpen. Het personeel zelf is ook behoorlijk internationaal en bestaat uit enthousiaste jongeren van over de hele wereld. Graag helpen ze je een keuze te maken uit een van de vele gerechten op de kaart en delen ze hun eigen favorieten met je. Zo namen wij op advies onder andere de “Brochetta de Pulpo”  van octopus – yummy! Ook het toetje “Sunny Side Up” – geïnspireerd op ei maar dan totaal anders – is zeker een aanrader.

MEER HOTSPOTS IN AMSTERDAM

TIP: Groningers opgelet! The Pool is namelijk niet alleen in Amsterdam gevestigd, maar heeft ook een locatie aan de Boterdiep op nummer 9! Zeker de moeite waard om ook een kijkje te nemen.

Website: thepoolrestaurant.com
Adres: Wibautstraat 131

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept