PIZZA ZOALS PIZZA BEDOELD IS

In de drukke bocht van de Utrechtse Voorstraat (maar ook op de Twijnstraat en Croeselaan) vind je Da Portare VIA: een trattoria zoals je ‘m waarschijnlijk ook in Italië zou tegenkomen: bescheiden tafeltjes en houten stoelen, een donkerrood met wit geblokte vloer, een open keuken met zicht op de grote houtoven, een lange houten bank langs beide muren en gele tonen in de hele zaak. Van de knalgele terrasstoelen en geel met wit gestreepte luifel tot en met de menukaart en de oude Italiaanse posters die ingelijst de muren sieren.

De inrichting bij Da Portare VIA is simpel en heeft toch alles weg van een romantische trattoria. Dat kan komen door de knaloranje bar met een grote bos kleurrijke bloemen en de bloemetjes op tafel, de zachte jazzy liedjes die door de speaker klinken (waardoor je even vergeet dat het buiten met bakken uit de lucht komt), of de hartelijke Italiaanse bediening waardoor je je even in Italië waant.

MEER HOTSPOTS IN UTRECHT

Als je niet komt om romantisch te dineren, kun je je pizza natuurlijk ook meenemen. Terwijl je wacht op je pizza (en een bak van hun beruchte tiramisu) neem je plaats aan de lage bar en bestel je een Italiaanse Moretti of een limoncello. Maar de meeste mensen die hier binnenkomen zijn duidelijk uit op de sfeer, want in korte tijd zitten alle tafeltjes vol.

We bestellen een kakelverse borrelplank met heerlijke zachte kazen (zoals de in de oven gebakken ricotta met kruiden), vleeswaren, olijven en een perfect stuk focaccia, met daarbij een Moretti en een flink glas mousserende Verdicchio. Daar genieten we zo van, dat ‘ie tot de laatste kruimel op gaat. Een grote pizza past er daarom niet meer bij, maar tegen een kleintje zeggen we geen nee!

We gaan voor een pizza rossa (met tomatensaus) en een pizza bianca (zonder tomatensaus): de Vegetariana – met groene asperges, geitenkaas, rode ui en balsamico – en de Crudo – met prosciutto, ricotta, parmezaan en rucola. Beide vers en erg lekker, zo lekker dat er geen stukje korst overblijft (en dat zegt wat).

De tiramisu moeten we overslaan, maar dat geeft ons een extra reden om nog een keer terug te komen. Terwijl we ons inpakken om de regen weer te trotseren, genieten we nog een beetje na van onze Italiaanse mini-vakantie.

Website: daportarevia.nl
Adres: Voorstraat 58

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept