• DE KLEINE PARADE UTRECHT

DE KLEINE PARADE UTRECHT: EEN SMAKELIJK FEESTJE OP TAFEL

SHARED DINING IN HET LEUKSTE STRAATJE VAN UTRECHT

Een goed bord eten, een stevige maaltijd; het past vooral bij de winter. Maar nu we langzaamaan weer op het terras kunnen zitten, willen we graag wat lichter eten. Kleine hapjes, een culinaire snack, samen delen. De Kleine Parade in Utrecht is daar de ideale plek voor. En eigenlijk maakt het natuurlijk niet uit welk seizoen het is; lekker eten doe je er sowieso.

De Kleine Parade is één van de vele leuke én goede restaurants in de sfeervolle Drieharingensteeg, een locatie die direct bijdraagt aan de beleving. Zodra je vanaf de Oudegracht het kronkelige steegje indraait, heb je even het idee dat je op vakantie bent. Op de uithangborden en menukaarten van de restaurants kun je even spieken wat de keuken zoal maakt, maar je kunt ook vast neerstrijken op één van de knusse terrasjes voor een drankje en gezellig mensen kijken. En dat kan nog niet zo heel lang dus ook bij De Kleine Parade, die een relatief jonkie is vergeleken bij de andere tenten. Maar dat het goed gaat wordt direct duidelijk; zelfs op een random woensdagavond zit het restaurant helemaal vol.

Kleine Parade op je bord

De zaak is een warme samenstelling van allerlei sferen; een beetje Oosters dankzij de grote muurschildering en het leuke servies, wat vintage hier en daar (zoals een skull aan de wand) en wat attributen die het geheel dat ‘parade-gevoel’ geven, zoals de apenlampen en de artiestenlampjes aan het plafond. Alles bij elkaar een mooi geheel. Ook de open keuken waar zo nu en dan een vlam uit komt zetten, geeft wat extra spanning aan je diner. De bediening is supervriendelijk en houdt goed in de gaten of we niks te kort komen. En dat doen we zeker niet; de kleine parade aan heerlijke hapjes trekt als een karavaan voorbij: van rauwe tonijn met gember, oestersaus en wasabi tot de klassieke steak tartaar en de bijzondere geroosterde eend met framboos en kroepoek. Ook van de krabkoekjes met sinaasappel en koriander zijn we fan! Bij het hoofdgerecht (waaronder paddenstoelenravioli en gepofte biet met schorseneer en geitenkaas) bestellen we (heerlijke!) zoete aardappelfrietjes – en nee, daar kun je nooit genoeg van hebben. Dit alles volgens het ‘shared dining concept’ waarbij je samen een paar kleine gerechtjes bestelt (ter grootte van een voorgerecht), zodat je meerdere dingen kunt proeven.

MEER HOTSPOTS IN UTRECHT

We sluiten onze avond af met een parade van desserts, met onder andere vijgenparfait en zoete bread & butterpudding (die je absoluut moet proberen!). En als we zo’n tweeëneenhalf uur later naar buiten paraderen, zijn we vol en voldaan. Maar dat weerhoudt ons er zeker niet van om heel snel weer een keertje terug te komen bij deze hotspot.

Website: dekleineparade.nl
Adres: Drieharingstraat 2

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept
Vera

Vera

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Utrecht vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.
Vera