• De Zwarte Vosch Utrecht

DE ZWARTE VOSCH UTRECHT: DE SPAANSE KEUKEN OP Z’N BEST

ZOMERS GENIETEN MET LUXE PINCHOS

Bij pinchobar De Zwarte Vosch aan de Oudegracht in Utrecht kun je – de naam zegt het al – je tegoed doen aan Spaanse pinchos: kleine tapashapjes op stokbrood in allerlei kleuren en smaken. De oorsprong van pinchos ligt in Baskenland, in het noorden van Spanje. Net als daar, staan de verschillende pinchos bij De Zwarte Vosch uitgestald op de bar. Van elke pinchos bewaar je het prikkertje, zodat je precies weet hoeveel je er bij vertrek moet afrekenen.

Op zowel het krijtbord achter de bar als op de kleine bordjes op de pinchos is te lezen welke pinchos er op het menu staan. Maar je kunt ze natuurlijk ook van dichtbij bewonderen en degene kiezen die er het mooiste uitziet, zoals de favoriete pincho met geitenkaas, vijgen en mandarijncrème (hemels!). Eens per half uur wordt je daarnaast verrast door een Spaanse dame met warme pinchos, zoals een gefrituurde gamba gewikkeld in parmaham met paprikadip. Eigenlijk maakt het niet uit wat je kiest, want de hapjes zijn stuk voor stuk heerlijk! En neem er dan direct een zomers biertje, cocktail of glas huisgemaakt sangria bij. Vooral van die laatste krijg je zomerkriebels, zélfs als je de winter editie besteld met kruidnagel, sinaasappel en kaneel.

“ALSOF JE
IN HET FIJNE
SPANJE BENT”

Alle plekken zijn bezet, zowel de hoge tafels en de bar als de tafels en knusse bankjes in de werfkelder. Toch neemt de vriendelijke bediening alle tijd voor hun gasten en krijg je bij iedere pinchos uitleg. Daardoor hangt er bij De Zwarte Vosch een ongedwongen sfeer. En misschien komt het door het sfeervolle licht, de gedroogde hammen die boven de keuken hangen, de gezellige rumoerigheid van mensen die eten en drinken of de Spaanse koks die in de keuken met elkaar lachen. Maar wij hadden even het idee dat we in Spanje waren.

MEER HOTSPOST IN UTRECHT

Website: dezwartevosch.nl
Adres: Oudegracht 48, 3511 AR Utrecht

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept
Vera

Vera

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Utrecht vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.
Vera