• GARE DU SUD UTRECHT:

GARE DU SUD UTRECHT: CULINAIR DINEREN ÉN SNACKEN OP DE OOSTERKADE

PATATJE MAYO MET EEN GOED GLAS RODE WIJN

Sinds oktober heeft Utrecht er weer een goed restaurant bij, en wel op de steeds gezelliger wordende Oosterkade. Gare du Sud wordt hier door horecabroers Kasper en Joris Visser gerund, die op dezelfde plek ook restaurant Keuken & Deli hadden. Maar het was tijd voor een nieuw concept, en wel eentje met klassieke Franse bistro-gerechten. Zo kun je er natuurlijk oesters bestellen en het klassieke tartaartje met een twist: zoals van zeebaars met lotuswortel en limoen, of de tartaar van aubergine, ricotta en anijs. Ben je gek op truffel? Kies dan de verrassende gevulde pasta met truffel en venkel, die nog nagarend in de zak geserveerd wordt. En voor de echte bistro-ervaring ontbreken ook coquilles, zeetong en cote de boeuf niet op het menu. Het personeel vertelt je tot in de puntjes wat er op je bord ligt, zodat je precies weet welke hashtags je kunt gebruiken op Instagram ;)

Aangezien de keuken in handen is van topchef Jeroen Robberegt, die bij Karel V een Michelinster wist te bemachtigen, is de menukaart van Gare du Sud gevuld met kwaliteitsgerechten. Gelukkig betekent dat niet dat je er stijf bij hoeft te zitten: de inrichting van het restaurant is warm en de stoelen zijn comfortabel. De lange bar met groene tegels is een prachtige eyecatcher en lijkt zo uit een Parijse bistro te zijn overgevlogen.

MEER HOTSPOTS IN UTRECHT

Maar wat nou als je niet uitgebreid wil tafelen, maar ook geen zin hebt om langs de snackbar te gaan? Gare du Sud biedt de tussenoplossing: de Friterie. Het restaurant is namelijk opgedeeld in tweeën: voor een romantisch diner voor twee of een ronde tafel met vrienden, kun je in het achterste deel van het restaurant terecht. In het voorste deel kun je je tegoed doen aan culinaire snacks, zoals garnalenkroketten, Belgische frieten (to go) of oosterse frieten met satésaus, krokante uitjes en limoen. En daar past prima een goed glas wijn bij. Fijn dan ook dat de wijnkaart zeer uitgebreid is, met meer dan 40 verschillende wijnen. Dus als je dacht dat snacken niet culinair verantwoord kon zijn: think again.

Website: garedusud.nl
Adres: Oosterkade 30

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept
Vera

Vera

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Utrecht vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.
Vera