• LALOTTA CANTINA UTRECHT:

LALOTTA CANTINA UTRECHT: PIZZARESTO TUSSEN DE GRIJZE KANTOREN

OVERDAG EEN KANTINE, ‘S AVONDS EEN PIZZARESTAURANT

Voor LaLotta Cantina rij je niet je standaard route naar het centrum, maar langs het kanaal naar een klein bedrijventerrein in Utrecht. Dat is even wennen, maar LaLotta Catina maakt dat meer dan goed. Het pizzarestaurant diende voorheen alleen als lunchplek voor de omliggende bedrijven, maar besloot later dat het ook in de avond wel een mooie bestemming moest krijgen. En zo werd de pizzakantine geboren. En dat bleek een goede keuze, want het restaurant is ook voor de omliggende woonwijken een welkome plek. Daarnaast is de nieuwe afhaalvestiging op de Jutfaseweg een fijne tip; vanuit daar kun je je pizza vers en krokant gewoon thuis laten bezorgen.

LaLotta ziet eruit – wat natuurlijk niet zo vreemd is – als een kantine, maar dan een stuk gezelliger. Aan de industriële lampen, menuborden met lunchgerechten en de kast waar je je dienblad weg kunt zetten, zie je dat het restaurant overdag grote groepen hongerige arbeiders bedient. Maar ’s avonds gaan de kaarsjes aan en de bloemetjes op tafel, en kun je terecht voor een gezellig etentje. Achterin de zaak kun je knus zitten in een nisje met banken, en voorin aan een houten tafeltje met zicht op de enorme oven en open keuken.

Voordat we ons op de pizza’s storten, krijgen we een Peroni biertje uit Rome en een heerlijk plankje met verschillende bruschetta’s waaronder met ansjovis en kappertjes, Italiaanse ham en Parmezaanse kaas en caprese. Stuk voor stuk heerlijk, mede dankzij de lekkere olijfolie die overal overheen is gesprenkeld. Ook met de truffelpizza’s hebben we een goede keuze gemaakt; de Tartufo en de Tartufo Bianco zijn bedekt met parmaham, rucola, Parmezaanse kaas en truffelsaus. Maar uiteraard kun je ook voor één van de klassiekers gaan, zoals de 4 Formaggi, Tonno Fresca of Buffallo Margherita.

MEER HOTSPOST IN UTRECHT

Wil je zelf aan de slag en leren hoe je een écht goeie pizza in elkaar knutselt? Bij LaLotta Cantina kun je een workshop volgen, al dan niet met een aansluitend diner en zelfs op locatie. Aan het eind van de workshop ken je het recept van het beste deeg, het geheim van een geweldige saus én technieken voor het maken van de perfecte korst.

TIP: LaLotta Cantina heeft ook een gezellige mobiele pizzakar (mét houtoven) die te huur is voor festivals en evenementen.

Website: lalottacantina.nl
Adres: Kanaalweg 16 G-L

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept

About the Author:

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Utrecht vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.