• Speck Bar & Grill Utrecht

SPECK BAR & GRILL UTRECHT: UIT ETEN BIJ EEN HIPPE SLAGERIJ

HOTSPOT VOOR DE ECHTE VLEESETER

Bij Speck Bar & Grill in Utrecht draait alles om vlees. Het door de eigenaren (broers Kasper en Joris Visser) zelf ingerichte restaurant is zichtbaar een ode aan het oude slagersvak. Bij binnenkomst loop je tegen een oude weegschaal aan met daarachter een muurcollage met prachtige oude slagersfoto’s. Dankzij de robuuste houten tafels en zwart-witte tegeltjes heb je daadwerkelijk het idee dat je te gast bent bij een slagerij. En waar je vroeger een plakje worst kreeg bij de slager, kun je hier verse stukken vlees bewonderen in de vitrine bij de bar.

Binnen, direct boven de ingang, kun je de witte en zwarte slagersjassen zien hangen waarin de bediening en de koks gekleed gaan. Die laatsten kun je bewonderen dankzij de open keuken met big green egg, zodat je precies kan zien hoe de gerechten bereid worden. Maar ook vooraf aan de bereiding kun je je stukje vlees aanschouwen: midden in de zaak staat een rijpingskast waarin grote stukken vlees hangen. Dit vlees staat niet altijd op de kaart, dus vraag er even naar als je nieuwsgierig bent.

BURGERS, FRIETEN & LIMONCELLO

Al het vlees komt van biologische slager Gerrit Takke in Utrecht. Zo kan Speck haar klanten precies uitleggen waar hun pulled pork of hamburger vandaan komt. Ook serveert Speck Bar & Grill worst uit de eigen drogerij, dry aged carpaccio, een hele boerderijkip en steak tartare. Honger gekregen maar niet zo’n zin in vlees? Op de menukaart staan ook een gambaburger, paddenstoelenkroketjes en een kabeljauwburger.

Als je voor het echte Speck-gevoel wil gaan, kies dan één van de vleeschproeverijen. Zoals die met de bavette steak, Louisiana spiced ribs én MRY burger met verschillende sausjes. Maar eerlijk is eerlijk: alleen al voor de overheerlijke frieten met rozemarijn, knoflook en huisgemaakte mayonaise zouden wij terugkomen. Hoewel, je kunt je maaltijd ook mee naar huis nemen of laten thuisbezorgen. Misschien wel verstandig, want als je de proeverij afsluit met de rocky road chocoladetaart en een huisgemaakte limoncello, kun je eigenlijk niet meer lopen.

MEER HOTSPOST IN UTRECHT

Website: speck-utrecht.nl
Adres: Ledig Erf 10, Utrecht

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept

About the Author:

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Utrecht vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.