• DE ZAGERIJ UTRECHT: MODERN DINEREN IN OUDE MEUBELFABRIEK

DE ZAGERIJ UTRECHT: MODERN DINEREN IN OUDE MEUBELFABRIEK

INDUSTRIEEL ERFGOED WORDT LUXE BORREL- EN DINER HOTSPOT

Net buiten de stad bij Rotsoord, een hip en steeds populairder stukje Utrecht, heeft de karakteristieke oude Pastoe meubelzagerij een nieuwe bestemming gekregen. Restaurant De Zagerij heeft zich in het historische pand aan het water gevestigd. Het gebouw is één van de laatste stukjes industrieel erfgoed binnen Utrecht en is van zowel buiten als binnen een lust voor het oog. De invloeden van de oude fabriek komen mooi terug in het restaurant: bij de inrichting is gebruikt gemaakt van origineel meubilair van Pastoe, de hoge plafonds worden doorbroken door een stellage waar meubels op tentoongesteld zijn en de oorspronkelijke hoge plafonds en ramen zijn behouden gebleven.

Hoewel de entree van het restaurant overwhelming is (je staat gelijk tussen een indrukwekkende bar en de open keuken), bevinden zich links in de zaak ook enkele knusse hoekjes. ’s Middags zitten er wat mensen te werken met een laptop en wordt een zithoek bezet door een groepje HKU studenten (die in het pand ernaast zitten) met rode wijn en bitterballen. ’s Avonds zit alle tafeltjes in de zaak vol en is één van de hoeken met openhaard bezet door een romantisch stel. Het is de perfecte plek voor een gezellige borrel, met bijvoorbeeld een oester, een plankje iberico ham of een schaal nacho’s.

De Zagerij straalt een Franse ongedwongen allure uit. Alle tafels zien er piekfijn uit, het licht is gedimd, uit de keuken komt zo nu en dan een vlam of een heerlijke geur en ondertussen zit iedereen lekker ongeremd te kletsen, te eten, te borrelen en te genieten van heerlijke gerechten. De jongen die ons bedient vertelt luchtig en gepassioneerd over de wijnen en de gerechten die ons passeren: een fris tartaartje van zeebaars met shiitake, bimi, zoetzure crème en yuzu.

MEER HOTSPOTS IN UTRECHT
Een supermalse kalfsbiefstuk met jus van madeira en knapperig gebakken polenta. Een kaasplankje met bijzondere kazen. Een panna cotta met mango, bloedsinaasappel en kokosroom. En dat allemaal met een reeks heerlijke wijnen. Kortom: een avond vol heerlijke verrassingen en een plek waar je ontzettend goed verzorgd wordt, maar waar je óók terecht kunt voor een borrel en even kan genieten van die fijne oude Pastoe fabriek.

Website: dezagerijutrecht.nl
Adres: Rotsoord 7a

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept
Vera

Vera

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Utrecht vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.
Vera