GENIETEN BIJ HET WARENHUIS OP DE HAARLEMMERSTRAAT

Waar vroeger halverwege de Haarlemmerstraat een ongezellige donkere hotellobby zat, zit tegenwoordig de kleurrijke hotspot ‘Het Warenhuis’. Natuurlijk is de Haarlemmerstraat altijd al een van de meest bruisende winkelstraten van Amsterdam geweest – met al haar fijne boetiekjes en verrukkelijke hotspots – toch is het Warenhuis zeker een goede nieuwe reden om deze straat snel weer eens te herontdekken. Hieronder zal ik je uitleggen waarom!

Allereerst zou je alleen al om het interieur een kijkje moeten nemen bij Het Warenhuis. De kleurrijke meubels, de groenblauw betegelde bar en de koperen lampen aan het plafond zorgen voor een vrolijk en open geheel. Neem plaats op een van de paars-blauwe design stoeltjes en kijk door de gigantische ramen naar het voorbijgaande winkelende publiek, want wat is er nou leuker dan een beetje mensen te kijken?

In tegenstelling tot de drukke, soms hectische Haarlemmerstraat is de sfeer bij Het Warenhuis juist relaxed en ontspannen. Dit contrast zorgt ervoor dat deze hotspot een fijne plek is om te vertoeven en dát kan gelukkig de hele dag door! Je bent namelijk al vanaf 7:30 welkom.

GERECHTEN BIJ HET WARENHUIS

Onder het genot van een dampende kop koffie (ze hebben Brandmeesters – one of my fave’s) de krant door nemen of juist met je zakenafspraak te ontbijten. Gedurende dag wordt er een heerlijke brunch/lunch geserveerd. Als het donker begint te worden gooi je gewoon je laptop in de tas en is het borreltijd. Met delicatessen uit de straat – zoals de ‘bieterbal’ of juist dat heerlijke hammetje – is de Haarlemmerplank ideaal voor de borrel. Zelf begonnen wij de avond met zo’n plank en de signature cocktail – een soort Moscow Mule maar dan met een vleugje amandel siroop.

Na het borrelen moet er nog meer gegeten worden, dus bestelde we verschillende gerechtjes van de avondkaart. Mosselen in witte wijnsaus, spiesjes met een fris muntsausje, risotto met groentes en langzaam gegaard buikspek: we gingen helemaal los! Vooral voor de mosselen en het buikspek kom ik zeker nog eens terug! Toen namen we nog de befaamde Tony Chocolonytaart (naar eigen recept!). Met al deze lekkernijen ‘yummy in onze tummy’ gingen we voldaan naar buiten! Ben ik eens even blij dat ik om de hoek woon van deze hotspot, want Het Warenhuis is zeker een plek om terug te komen.

TIP: In het weekend is het een ideale brunch spot met allerlei soorten poached egg’s en natuurlijk bloody mary’s en mimosa’s – hello, keep them coming please!

MEER HOTSPOST IN AMSTERDAM

Website: hetwarenhuis.amsterdam
Adres: Haarlemmerstraat 65

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept