Na twee jaar kan er eindelijk samengekomen worden voor twee dagen muziek tijdens Amsterdam Open Air, op 4 en 5 juni 2022 in het Gaasperpark. De line-up van dit jaar staat in het teken van, creativiteit en vriendschap, met een verrassende line-up vol oude bekenden, jonge honden en nieuwe sounds die op eclectische wijze door elkaar lopen met onder andere Tchami, ACRAZE, Maya Jane Coles, Louie Vega en Frenna Deluxe (Live).

Amsterdam Open Air is uniek, omdat de organisatie het evenement samen met bevriende en vooruitstrevende creatieven uit Amsterdam op het gebied van muziek, mode en kunst realiseert tot een van de meest fashionable festivals van Nederland. D

e 2022 editie kent elf verschillende areas met hosting partners als TRIBES, Afrolosjes, Palet, Lovelee, Island of Chi, Kris Kross Amsterdam, Super Social, Open Air, Radio Tempo Não Pára, Capsule x Kraft und Licht, PIV, STRAF_WERK, Foundation, Fiesta Macumba, Vunzige Deuntjes en Vault Sessions.

Onder de smaakmakers in de line-up onder meer Uncle Waffles, die op de TRIBES-stage de oprukkende amapiano sound tot leven brengt, de eerste b2b set ooit van Elias Mazian en Moxie in de Lovelee area, de unieke b3b van houselegendes Benny Rodrigues, Michel de Hey en Prunk op de PIV stage, Luke Slater en oudgediende Juan Sanchez op de Vault Sessions stage en op de OPEN AIR main stage hitproducer ACRAZE (‘Do It To It’).

DANSEN DOOR HET GAASPERPARK

Andere verwachte hoogtepunten zijn de set van Isis op de Island Of Chi stage, als onderdeel van haar 30 Jaar Isis tour, de eigen stage van Kriss Kross Amsterdam, Bizzey in de Vunzige Deuntjes area, de set van New York houselegende en grondlegger Louie Vega op de PIV stage en grote namen als Tchami, Sunnery James & Ryan Marciano en Frenna (deluxe, met band) op de main stage, waar ook

Bilal Wahib zijn rentree aan het muziekfront maakt, en Mind Against en Sluwe Vos op de STRAF_WERK stage.

Bijzonder is de kleinere Foundation stage, met artiesten als Mendel en Patta oprichter Edzon, waar alle acts worden ondersteund door tien dansers, onder choreografie van John Agesilas (o.a. Nike, Adidas en Vivienne Westwood). Radio Tempo Não Pára verzorgt de chill-out en zendt live uit vanaf het festival.

Amsterdam Open Air presenteert naast het muzikale programma onder meer ook spectaculaire stage designs, interactieve en creatieve installaties, kleurrijke parades en een theaterpodium, waar twee dagen lang spoken word, cabaret, cultuurhistorische lezingen, artist talks en meer geprogrammeerd staat.

Wanneer: 4 & 5 juni
Waar: Gaasperpark, Amsterdam
Info: amsterdamopenair.nl
Fotocredits: Niels de Fries

Deel deze tip(s)!

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!