DIT JAAR MEER VERSCHILLENDE MUZIEKSTIJLEN

Op zaterdag 10 juni wordt het Rotterdamse Kralingse Bos omgetoverd tot festivalparadijs voor meer dan 10.000 danceliefhebbers. Met meer dan dertig DJ’s verdeeld over zes area’s kan de trouwe aanhang van het grootste Rotterdamse dancefestival dit jaar rekenen op een variërend aanbod. Van heerlijke House tot snoeiharde Techno en van Hip Hop tot R&B. ‘Bezoekers kunnen losgaan op hun favoriete DJ’s of kunnen op ontdekking gaan naar nieuwe DJ’s. Daarom kiezen wij heel bewust voor verschillende muziekstijlen.’, vertelt organisator Henk Witteveen.

House en Techno met de voeten in het zand
Met een mix van grondleggers, (inter)nationale helden en veelbelovende talenten heeft Boothstock wederom een spectaculaire line-up neergezet. Op het strand langs de Kralingse Plas worden houseliefhebbers op hun wenken bediend door levende legendes als Derrick May, Dennis Ferrer en Francois K. Rotterdamse iconen als Benny Rodrigues vs. Michel de Hey zullen hier een back 2 back set draaien. Uniek in de Nederlandse festivalscene is het Franse DJ trio Apollonia. Zij verruilen thuisbasis Ibiza wekelijks voor gigs over de hele wereld en komen dit seizoen slechts twee keer naar Nederland. Het trio staat bekend om een stevig staaltje Techhouse. Het hart van technofans gaat dit jaar flink tekeer dankzij het Schotse DJ duo Slam, dé ontdekkers van Daft Punk. Door het populaire Techno verleden van de Maasstad mogen lokale helden als ROD en Stranger natuurlijk niet ontbreken.

Nieuw dit jaar: Hip Hop en R&B
Naast de Main- en Technostage is ook de Botsautobaan weer terug op het bosrijke festivalterrein. Hier garanderen Roog vs. Erick E, Lucien Foort, Gregor Salto, Leroy Styles en nog meer bekende gezichten dé perfecte dancevibe. Nieuw dit jaar is de Hip Hop en R&B area. Nederlands populairste Electrische DJ Irwan nodigt Amerikaanse legende DJ Cash Money uit en heeft met zorg een line-up samengesteld met enkele van de beste Urban DJ’s uit Nederland. Moustache Records host samen met organisatie Click de Celebration area waar het publiek uit zijn dak zal gaan op verschillende beats van veelbelovende DJ’s.

Kwaliteitswijn en culinaire happen
Boothstock brengt de festivalbeleving naar een hoger culinair niveau. Vorig jaar introduceerde het festival als eerste in Nederland kwaliteitswijnen, dit jaar komt daar nog een schepje bovenop. Bij de aanschaf van een fles kwaliteitswijn vertelt de sommelier met liefde over bijpassende foodtips zodat een ware smaakexplosie ontstaat. De organisatie vertelt: “We merken dat de vraag naar goed eten en drinken steeds groter wordt, onze bezoekers moeten na afloop het gevoel hebben alsof ze op minivakantie zijn geweest waar al hun zintuigen zijn geprikkeld.” De Early Bird tickets zijn inmiddels uitverkocht. De reguliere kaartverkoop gaat historisch hard maar door de uitbreiding van het festivalterrein zijn er nog genoeg tickets verkrijgbaar.

LINE UP:
Deep’a & Biri, Dennis Ferrer, Derrick May, Francois K, Michel de Hey, Benny Rodrigues, MC Stretch, Charles Fenckler, Egbert, Juan Sanchez, Project Paradox, ROD, SLAM, Stranger, Apollonia, Joey Daniel, Makcim, Prunk, Chris Stussy, Steve Rachmad, Miss Melera, Olivier Weiter, Reinier Zonneveld
Stefano Richetta, David Vunk, Mark du Mosch, Taras van de Voorde, Brothers in the Booth, Jasper Clash, Coconut Kartel, Gregor Salto, Leroy Styles, Lucien Foort, Red87, Mike Scot, Roog, Erick E, MC Marboo, Adje Live, Abstract, Biggi, DJ Cash Money, Flava, Irwan, Rico Greene, Superior, The Partysquad

Wanneer:  10 juni
Waar:         Het Kralingse Bos
Prijs:          
V.a. € 37,50,-
Info:           
boothstock.com

Deel deze tip(s)!

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!