Vandaag opent DGTL traditiegetrouw het festivalseizoen op de industriële NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Het experimentele festival transformeert het industriële terrein 3 dagen lang tot een elektronisch festijn, met alleen de crème de la crème op het gebied van elektronische muziek.

DGTL heeft als doel het meest duurzame elektronische muziekfestival in de wereld te worden. Daarom heeft DGTL dit jaar een samenwerking met Beyond Meat om alleen plantaardig eten bij de food courts te serveren. Ook hebben ze een uitgebreid stroomplan om energie te besparen en kijkt het festival naar het recyclen van afval en de impact van het festival op de omgeving.

Niet alleen op het gebied van duurzaamheid gooit het festival altijd hoge ogen. De line-up is bij elke editie om je vingers bij af te likken en ook de vj’s blazen het publiek met dikke lichteffecten en visuals omver.

DGTL FESTIVAL AMSTERDAM 2022: KICK-OFF FESTIVALSEIZOEN OP HET NDSM

BEKEND EN ONBEKENDE TALENTEN OP DGTL

Vanavond trapt DGTL af in een concert-achtige setting met een zeer speciale live set van headliner Monolink, gevolgd door een uitgebreide back-to-back set van Âme & Dixon. De zaterdag en zondag staan natuurlijk in het teken van de legendarische weekender.

Zo staat op zaterdag de legendarische dj, producer en allround pionier Laurent Garnier als headliner aan de knoppen te draaien. Dit terwijl mede-Fransman Folamour — die geldt als een van de belangrijkste jonge artiesten — de dansvloer met house en disco tunes laat bewegen. Naast deze bekende headlines staan er nog veel meer bekende dj’s in de rij. Uiteraard is er ook veel ruimte voor spannende nieuwkomers en energieke talenten.

Wie na vrijdag en zaterdag nog niet is uitgefeest, kan natuurlijk op zondag door voor de laatste ronde. Op deze dag staat niemand minder dan Paul Kalkbrenner achter de desk en staat er een bijzondere back-to-back met John Talabot & Mano le Tough te gebeuren. All time favorite Job Jobse sluit voor de allereerste keer de Modular Stage af met zijn kenmerkende spectaculaire stijl.

DGTL FESTIVAL AMSTERDAM 2022: KICK-OFF FESTIVALSEIZOEN OP HET NDSM
DGTL FESTIVAL AMSTERDAM 2022: KICK-OFF FESTIVALSEIZOEN OP HET NDSM

80 acts+ verdeeld over 7 podia op DGTL

DGTL kent al een aantal jaar een speciale LIVE Stage, waar ze dit jaar op zondag weer met trots nieuwe liveshows presenteren van o.a. het elektronische duo Overmono en de in Berlijn gevestigde house-dj en producer Sofia Kourtesis. Fans van opkomende supersterren kunnen alvast uitkijken naar de uit Manchester afkomstige DJ en producer Anz, bekend om haar veelzijdige kijk op hedendaagse Britse clubmuziek.

Kortom, DGTL kan niet wachten om de poorten van het NSDM-werf te openen en de bezoekers te verrassen met de meer dan 80 acts verdeeld over 7 podia. Met deze spannende line-up en de dik aangeklede stages, weet DGTL het publiek keer op keer te verrassen. Hierdoor staat het festival stipt op nummer 1 om het festivalseizoen in te luiden

Wanneer:  15, 16  & 17 april
Waar:        NDSM-werf, Amsterdam
Info:         dgtl.nl
Fotocredits: Tim Buiting

Deel deze tip(s)!

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!