ELROW FESTIVAL VOOR HET EERST IN NEDERLAND

Op zaterdag 8 september verandert de Amsterdamse NDSM Werf in een overweldigende fantasiewereld met prachtige creatieve podia waar de bezoekers ondergedompeld worden in de bekende thema’s. Welke thema’s er precies gebruikt gaan worden zal later bekend worden gemaakt via social media.

Op het elrow Town festival is iedereen welkom. Niet voor niets is het motto ‘Celebrate weirdness in all its amazing forms’. Goed is hierbij niet goed genoeg; positief shockeren, verrassen en laten genieten is waar het om draait. Bezoekers worden getriggerd om uit hun comfortzone te komen en zich te verliezen in de elrowdroomwereld.

Het bonte sprookje begint in 2010. Juan Arnau Jr en Cruz Arnau, zesde generatie van entertainmentfamilie Arnau, hebben het plan om een klein feestje in Barcelona te organiseren. Het moet een speelplek voor volwassenen worden, een droomwereld vol surrealistische optredens, met kwalitatief goede dancemuziek. Dat werd het, en naar mate de feesten in rap tempo omarmd werden door een steeds groter feest-minnend publiek ontstond het idee om dit soort feesten overal ter wereld te geven. Party’s waarbij je het zo gek niet kunt bedenken of het is er of kan er: uitbundige confettiregens, trapeze-acts in de nok van de kunstig aangeklede ruimtes, straattheater van hoog niveau en vooral een kleurrijk publiek, dansend op de beats van top dj’s.

Zeven jaar later is elrow het snelst groeiende entertainmentconcept ter wereld. Er is een hoofdkantoor (het Rowhouse) in Barcelona en een steevast uitverkochte residentavond in Amnesia, Ibiza. Inmiddels bestaat de elrow-Familie, want zo wordt het eventteam genoemd, uit meer dan 118 vaste medewerkers, terwijl er op locatie nog eens 350 man aan het werk zijn. Er zijn themafeesten gegeven van Barcelona tot Bristol, van Shanghai tot Kaapstad en van New York tot Mumbai; 250 events in meer dan vijftig verschillende steden. Een greep uit de vele thema’s: Far Rowest (denk Western, Lucky Luke en bankrovers), Rowllywood (feesten in de set van een Bollywood-film, inclusief de Taj Mahal) en Sambowdromo do Brasil; de fameuze Braziliaansestraatfeesten, maar dan in jungle-omgeving.

Meer noemenswaardigheden: alleen vorig jaar al werden er 105 shows gegeven, in 24 landen. De shows en de twee festivals trokken wereldwijd 1,8 miljoen bezoekers, waarover in totaal 25 ton aan confetti werd uitgestrooid.

Amsterdam is de derde stad ter wereld waar het elrow Town Festival neerstrijkt.

Wanneer:  8 september
Waar:        NDSM-werf, Amsterdam
Info:          elrowtown.com/en/amsterdam

About the Author: Nick

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!