Nomads Festival viert op 27 augustus zijn 10-jarig jubileum op Thuishaven. Verspreid over vijf area’s, bestaat de line-up uit een eclectische mix van artiesten, die zowel het beste van het lokale Amsterdamse geluid als internationale veelgevraagde selectors uit de VS, het VK en DE vertegenwoordigen.

Op “The Oasis”, het hoofdpodium, wordt het Nomads-geluid vertegenwoordigd door o.a. Loradeniz en Kléo, Elias Mazian, Panorama Bar resident Ryann Elliott Panorama b2b NYC rising star Gabrielle Kwarteng en Philou Louzolo, van wie we binnenkort het langverwachte album African Gold verwachten. Met deze verzameling artiesten, met muziek erfgoed uit alle delen van de wereld, zal het geluid van de mainstage divers zijn en bij uitstek geschikt voor een mooie dag in de Amsterdamse zomer.

Nomads festival Amsterdam Riekerhaven - Hotspotjes -2

Vervolgens zien we de “Local Love” stage. Hier ervaren we het mooiste van de huidige Amsterdamse sound op het gebied van house en techno. Met Hame, Doudou MD, Sandrien, Locklead (live), Samuel Deep b2b Reiss en Benny Rodrigues achter de draaitafels kan het publiek zich opmaken voor een dag vol dreunende bass, ritmische percussie en exclusieve vinyl platen. Een prachtige representatie van wat op dit moment wekelijks in de Amsterdamse clubs wordt gedraaid.

Ten derde, Lumberjacks In Hell. Het Amsterdamse muzieklabel maakt sinds 2015 deel uit van Nomads Festival, met Marcel Vogel als hoofd van het label. Met de line-up van dit jaar met Marcel Vogel, Mafalda, Red Greg en Sadar Bahar, is dit misschien wel de beste line-up van LIH x Nomads Festival in hun gedeelde geschiedenis.

Dit wordt iets bijzonders, wat op 25 juni ook veel internationale bezoekers naar de Nederlandse hoofdstad zal brengen. Onontdekte pareltjes, disco klassiekers, Shazam die je in de steek laat, verwacht hier een volle dansvloer van begin tot eind.

KEIHARD DANSEN OP NOMADS

Ten slot hebben we Many Møre, een Amsterdams collectief van muzikanten, artiesten en creatief talent. Ze debuteren dit jaar met een eigen area. Al alom bekend om hun uitverkochte Palet-avonden in Paradiso, het underground kledinglabel Nolafamo en hun drukbezochte Kingsday-evenement in Westerpark. Deze crew is divers, getalenteerd en aan een mooie toekomst aan het bouwen.

Het Many Møre-podium zal een sterke focus hebben op live muziekuitvoeringen met Quique, Saint Ronil en het Jazz n Dance Quintet, gecombineerd met DJ-sets van Mendel, Bella, The Rising Sunset en Sentinel Island Disco.

Wanneer: 27 augustus
Waar: Riekerhaven
Info: nomadsfestival.nl

Deel deze tip(s)!

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!