DANSEN OP HET FIJNSTE STADSSTRAND VAN BLIJBURG

Op 18 augustus 2018 keert STRAF_WERK voor de derde keer terug naar het robuuste stadsstrand Blijburg aan Zee onder de nieuwe naam SWF 2018 met o.a. Solomun, Maceo Plex en Joris Voorn. Oprichter van Diynamic, Solomun, maakt zijn debuut op een STRAF_WERK evenement. Maceo Plex keert na vier jaar terug bij de organisator en ook Joris Voorn maakt zijn rentree op SWF. Kölsch en Maya Jane Coles staan naast bovengenoemden als headliners op het festival. Zoals altijd worden grote artiesten gecombineerd met talent van eigen bodem.

Met radioshows in meer dan 30 landen en zijn eigentijdse Diynamic label heeft Solomun grote invloed op de Europese house. Zijn Do It Yourself mentaliteit stuwt niet alleen het label, maar ook zijn residenties. De clubavonden Solomun+1 zijn vanaf het begin een begrip geworden op Ibiza en buiten het eiland. Evenveel invloed heeft Maceo Plex, één van de meest gewilde headliners op dit moment. De Amerikaan lanceerde in 2016 het succesvolle Mosaic by Maceo, een zomerse dinsdagvond in Pacha, Ibiza. Zijn tweede album Solar, genaamd naar zijn zoontje, is gericht op een diepere band met het publiek. Ook Nederlands grootste house/techno DJ Joris Voorn is aanwezig op 18 augustus.

Wereldhits als Grey en Loreley tekenen de carrière van Kölsch. Zijn album ‘1989’ van afgelopen jaar werd uitgebracht door Kompakt en maakte een wereldwijde impact. Na zijn memorabele afsluitset in 2016 in het Klokgebouw keert hij terug op SWF 2018. Alan Fitzpatrick is eveneens een terugkerende STRAF_WERK artiest die op 3 februari zijn debuut maakte in De Marktkantine. Zijn label We Are The Brave belichaamt de techno sound die de organisatie wil laten horen. De Duitse componist en producer Henrik Schwarz staat bekend om zijn eclectische benadering van muziek. Deze duizendpoot varieert tussen verschillende disciplines zoals filmmuziek, grootschalige techno evenementen of concertoptredens in auditoriums. Schwarz is eveneens een oude bekende van de organisator.

De visie van STRAF_WERK waarin talent van eigen bodem naast grote artiesten worden geboekt is terug te zien op SWF 2018. ANOTR, Aurelius en Luuk van Dijk zijn enkele van deze talenten. Daarnaast debuteren Nicky Elisabeth, Octual, Tenzers en Luna Ludmilla 18 augustus op het stadsstrand.

Wanneer:  18 augustus 2018
Waar:        
Blijburg aan Zee, Amsterdam
Info:          
strafwerk.org/event/swf-2018
Fotocredits: Kirsten van Santen

About the Author: Nick

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!