NOG TWEE WEKEN WACHTEN TOT HET MAGISCHE DORP WILDEBURG

Voor de tweede keer trekt Wildeburg voor ruim drie dagen muzikale en creatieve waanzin uit de kast. Het open en vrije karakter blijft behouden, de muziek gaat dag en nacht door en de podia zijn intiem. Dool door bamboebossen en vlieg met een snoekduik dit vrije festivaldorp in.

De aller laatste weekendkaarten voor het driedaagse festival Wildeburg waren binnen 15 minuten uitverkocht. De tweede editie vindt plaats van 14 t/m 16 juli in de Noordoostpolder. De eerste namen van het festival moeten nog worden aangekondigd. In totaal spelen er zo’n 100 bands en DJ’s verdeeld over drie dagen op kleine, intieme podia. Een zeer beperkt aantal kaarten voor de zondag gaan op een later moment in de verkoop via wildeburg.­nl. Net zoals vorig jaar worden er geen dagkaarten voor vrijdag en zaterdag verkocht.

De eerste editie van het festival werd vol lof ontvangen. Wildeburg onderscheid zich door het open en vrije karakter. Er is geen scheiding tussen het camping- en festivalterrein en de muziek gaat het hele weekend door. Bovendien kent het festival een mooie balans tussen bands en DJ’s.

Het terrein bestaat uit een prachtige wirwar van duinen, slingerpaadjes, bamboebossen, water, eilandjes en een strand. De podia zijn klein en intiem. Wildeburg ligt middenin de Noordoostpolder, slechts op een uurtje rijden vanaf Amsterdam en Utrecht.

Unieke locatie
De omgeving van Wildeburg ademt wilde natuur; bezoekers kunnen chillen op het strand, dobberen naar een eiland, verdwalen in bamboebossen en wegdoezelen in de duinen. Het festivalterrein ligt middenin de Noordoostpolder, ver van de bewoonde wereld, maar slechts op een uur rijden vanuit Amsterdam en Utrecht. Kleinschaligheid staat centraal; geen grote festivalweides en -stages, maar een pittoresk festivaldorp met vier intieme podia die zorgen voor een maximale sfeer. De locatie is te bekijken in een spectaculaire drone- en timelapse video:

Gevoel van vrijheid
Het festivalterrein gaat naadloos over in de camping, waardoor een intieme sfeer en een gevoel van vrijheid wordt gecreëerd. Tijdsbesef ebt langzaam weg en de scheidslijnen tussen dag en nacht vervagen. Het festival gaat non-stop door; overdag kunnen bezoekers relaxen aan het water met livemuziek en beats om vervolgens te pieken in de nacht.

Creatieve programmering
Naast muziek valt er nog veel meer te ontdekken. Net als op Into The Woods wordt Wildeburg een grote creatieve bende. Bezoekers kunnen zich vergapen aan de bizarre creaties en vertier op – en buiten – de dansvloeren.

Line up Wildeburg:
Abstract Division, Afriquoi, Altın Gün, AV AV AV, Avalon Emerson, Awanto 3, Bagjuice, Be Svendsen, Ben UFO, Bonnefooi, Brass Rave Unit
Burt Control, Call Super, Casper Tielrooij, Colin Benders, Coma, CUT_, David Douglas, David Vunk, De Likt, De Nachtdienst, Dialoque, Dj Tennis, Dustin, Ebo Taylor, Elias Mazian & Luc Mast, Franca, Generaal Petraeus, Genii, Groefmeester K, Harted LIVE, Hunter/Game, I-F, Independent Intavenshan, Ingi Visions, Jan Mir, Jan Oberlaender, Job Jobse, Joy Orbison, JP Enfant, Kalabrese & Rumpelorchester, Kerala Dust, Kettenkarussell, King Lagoon’s Flying Swordfish Dance Band, Kloon, Konstantin, Kraut, Kutmah, La Banda Fantástica, Les Biftecs, Love Over Entropy, Lövestad, MAMIHLAPINATAPAI, Marcel Vogel, Mees Dierdorp, MEUTE, Mira, Mop Mop feat. Wayne Snow, Moscoman, Nuno dos Santos, Oceanic, Olivier Weiter, Orlando Julius & the Afro Soundz, Otzeki, Patrice Bäumel, Philou Louzolo, Polynation, Pomrad, Pushin Wood Soundsystem, Rampue, Resistance Orchestra, Reza Athar, Route 8, Sadar Bahar, San Soda, Shanti Celeste, Spaceandtime, Stavroz, Strawl & Black Lion, TenTemPiés, Tenzers, The Gaslamp Killer, The Mauskovic Dance Band, The Planty Herbs, Tim Sweeney, Tornado Wallace, Trippin Jaguar, Trish Former Friends, Tsepo, Woody

[fusion_youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=GWBprgcKe30″ width=”750″ height=”450″ autoplay=”true” api_params=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=””/][/fusion_youtube]

Wanneer:   14, 15 & 16 juli
Waar:          Kraggenburg
Prijs:            
€ v.a. €100,-
Info:            
wildeburg.nl
Fotocredits: Niels de Vries

About the Author: Nick

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!