OP DEZE ROOFTOP BARS EN DAKTERRASSEN WIL JE ZIJN!

Een van de leukste dingen die je kunt doen op een zonnige dag of een zwoele avond, is op een fijn dakterras genieten van een heerlijk drankje. Het is hét moment om de drukte in de lage gebieden te vermijden en deze eens hogerop te zoeken. Rooftop bars zijn hotter dan hot en er openen er dan ook steeds meer hoog bovenop de daken. Daarom een overzicht met de fijnste dakterrassen en bars waar je gezellig kunt eten of drinken en waar je nu het liefste zou willen zijn. ♥

Zoku
Een werkplek, hotel, verblijfplaats en een fantastisch groen dakterras. Deze plek voor global nomads is een heerlijk plek midden in de stad aan de drukke Weesperstraat. Maar daar merk je hoog in de lucht helemaal niks van! Bij dit groene dakterras kan je ook terecht voor een snelle hap, uitgebreide brunch of diner.
Amsterdam | zoku.com

Bureau
Bureau is een dakterras bovenop kantoorpanden in Slotervaart. Dit groene terras met planten, groentetuin en klimop creëren een oase van rust. Hier kan je terecht voor veel vegetarische gerechten met kruiden en groenten uit het ‘dakpark’.
Amsterdam | caferestaurantbureau.nl 

Op  het Dak
Bovenop de 7e etage van het verzamelgebouw Het Schieblock ligt de grootste dakakker van Europa bij Op Het Dak. Een uniek dak restaurant midden in het centrum van Rotterdam. Hier worden pure, verse en smakelijke gerechten het hele jaar geserveerd. Het menu bestaat uit ingrediënten van het seizoen, uit eigen tuin en van locale ondernemers uit de regio.
Rotterdam | ophetdak.com

Stroom
Vanaf vrijdag 24 juli is het weer mogelijk om bij mooi weer te dineren op het dakterras van STROOM Rotterdam. De brasserie van het boutiquehotel op de Lloydpier krijgt een pop-up versie op hoogte. Het dakterras is gecreëerd op de oude elektriciteitsfabriek uit 1906 aan de Schiehaven. Vanuit de lougebanken biedt het een stads uitzicht op de Euromast en de Kop van Zuid.
Rotterdam | stroomrotterdam.nl

Rooftop

Suicide Club, Rotterdam | Credits: Delicia Celik

DÂK 
Van 22 juli tot 14 augustus wordt parking Westblaak weer omgetoverd tot DÂK. Waan je in een stadspark, maar dan op meer dan 30 meter hoogte met uitzicht over de mooiste skyline van Nederland. Iedere dag kun je op DÂK deelnemen aan festiviteiten, genieten van live-muziek en lokale dj’s en natuurlijk aanschuiven bij de Social BBQ!
Rotterdam | dak-rotterdam.nl

The Suicideclub
Op het dak van het Het Groothandelsgebouw in Rotterdam zit de The Suicide Club. Dit vinden wij een van fijnste terrassen van Rotterdam. Ze hebben er cocktails die bijvoorbeeld zijn bewerkt met rook of stikstof. Een ruim aanbod aan tequila’s, champagnes, wodka’s, sake’s en whisky’s. Met het uitzicht op de Delftse Poort én het spectaculaire Rotterdamse station, is dit één van de fijnste plekken in town.
Rotterdam | thesuicideclub.nl

Mr Porter & W Hotel
De fijne lounge op het dak van Mr Porter en het W Hotel is te vinden in het centrum vlak achter de Dam. Het is misschien niet de hoogste, maar zeker een van de coolste, met een tof uitzicht over de stad. Het heeft een luxe en moderne uitstraling, waardoor je eerder het gevoel hebt dat je in een metropool als New York zit i.p.v. Amsterdam. Bij deze rooftop kun je heerlijk genieten met een cocktail aan de rand van het zwembad boven op het dak.
Amsterdam | wamsterdam.nlmrporter.com

Floor17
Floor17 is het dakterras van het Apollo Hotel aan de rand van het Rembrandtpark. Het terras bevindt zicht op 85 meter hoogte en heeft een onwijs mooi 360⁰ view over Amsterdam. Ze serveren hier heerlijke cocktails en smakelijke gerechten van de Big Green Egg grill. Zomers worden hier diverse filmavonden en andere activiteiten georganiseerd. Prima plek dus op de 17e!
Amsterdam | floor17.nl

Rem Eiland
Gevestigd op een voormalig helidek heb je bij het REM Eiland een super tof uitzicht 22 meter boven het water op het IJ. Hier kan je heerlijk borrelen, lunchen of dineren. Het REM Eiland is 7 dagen per week geopend en is zeer geschikt voor grotere groepen. Deze locatie is ook geschikt voor het organiseren van verschillende soorten evenementen.
Amsterdam | remeiland.com

Rooftops

Zoku, Amsterdam | Credits: Lucas Vasilko

MEER ROOFTOPS EN DAKTERRASSEN …

Skylounge
De Skylounge zit op de 11e verdieping van het Hilton Doubletree Amsterdam. Op dit dakterras geniet je van het mooiste uitzicht over de stad. De lunchkaart is hier uitstekend en de cocktails zijn één van de beste in town. In de avond kun je er dineren en mixen Dj’s en cocktailshakers de perfecte atmosfeer. De Skylounge Amsterdam bevindt zich op loopafstand van het Centraal Station.
Amsterdam | skyloungeamsterdam.com

HOPP
Op de achtste verdieping van het dakterras van Hotel Casa is bierhotspot HOPP geopend. Het vernieuwde concept legt de focus op lokaal, in samenwerking met ondernemers uit de buurt. Op de uitgebreide bierkaart bevinden zich voornamelijk (speciaal)bieren van lokale, vaak onbekende bierbrouwers. De gerestylede, groene hotspot in Amsterdam Oost, was voorheen bekend als NEST. De naam heeft het dakterras te danken aan de nieuwe weg die Hotel Casa ermee is ingeslagen. HOPP is een echte ‘biergarten’, waar speciaalbiertjes van lokale brouwerijen in de spotlight worden gezet.
Amsterdam | hotelcasa.nl/nl/hopp

Canvas
Op de Wibaustraat is het dakterras van het Volkshotel een van de relaxste plekken om te chillen. Canvas is een modern restaurant, waarbij je uitkijkt over de stad. Hier kun je prima terecht voor een hapje of een drankje. Of in het weekend rechtstreeks door in de club.
Amsterdam | canvas.nl

Bret
Bret is een tof rood containergebouw bij Sloterdijk waar je heerlijk kunt zitten voor een lunch of diner. Op de biergarten van Bret kan je aanschuiven aan één van de picknick tafels om te genieten van je hapje of je drankje of van een lokaal biertje om te genieten van de fijne sfeer.
Amsterdam | bret.bar

Rooftops

Mr Porter, Amsterdam Fotocredits: Facebook Mr Porter

WT Urban Café & Kitchen
WT Urban Café & Kitchen zit op een van de tofste plekjes van Utrecht, namelijk in de Utrechtse watertoren met uitzicht op de Vaartsche Rijn. Het café en restaurant is verdeeld over verschillende verdiepingen. Aan de voet van de toren vind je het café en het terras, terwijl de open keuken en een deel van het restaurant zich op de 9e verdieping bevindt. Bij mooi weer kun je dineren op het terras van de 10e verdieping met openslaande deuren. Zo krijg je het gevoel alsof je heerlijk buiten zit.
Utrecht | wturbankitchen.nl

Vessel 11
Vessel 11 is eigenlijk geen dakterras met een dekterras die niet in dit rijtje mag ontbreken. Dit rode schip ligt gelegen in de Rotterdamse Wijnhaven en is een Britse gastropub met zelf gebrouwen bier, fijne gin’s en natuurlijk bijpassende snacks en gerechten van de Chef. Verwacht hier ook feestjes in de kajuit of livemuziek op het dek.
Rotterdam | vessel11.nl