Friyay! Het is bijna weekend en waar doen we dan de vrijmibo? Wij zetten verschillende vrijmibo hotspots in Utrecht voor jou om een rijtje! Een biertje, wijntje of cocktail gecombineerd met een lekkere bite? Dit zijn de hotspots in Utrecht waar je moet wezen om het weekend in te luiden! Je vrijmibo in Utrecht begint hier!

Borrelbar Plank: Bij de inrichting van Borrelbar Plank is rekening gehouden met zowel de intieme borrels als met de groep: in het midden staat een grote robuuste tafel met barkrukken waar je met al je vrienden aan kunt zitten. Maar je kunt ook de bar in beslag nemen en daar lekker borrelen, terwijl je (bij)kletst met de barman of (in ons geval) –vrouw.

Beers & Barrels: Beers & Barrels is zo’n tent waar je eigenlijk altijd goed zit; er zijn geen weggemoffelde tafeltjes of ongezellige plekjes vlak naast het toilet. Je kunt er terecht voor een gezellige tête à tête, maar ook met een grote groep binnenvallen. Aan de rechterzijde loopt een lange bank met tafeltjes voor twee of vier personen en aan de linkerkant van het restaurant kun je plaatsnemen aan één van de hoge robuuste borreltafels mét eigen biertap. Zo bouw je je eigen feestje en hoef je niet te wachten tot één van de serveerders je bestelling komt opnemen.

Oproer Brewpup: In de grote ruimte (maar ook op een externe locatie) brouwt Oproer eigen biertjes met een eigen smaak. Maar ook vind je er speciaalbieren op tap en op fles van brouwerijen van over de hele wereld, zoals Vlad de Imp Aler uit Portland en W.A.R. uit Barcelona. Moeilijk kiezen? Bestel je biertje aan de bar, bekijk de bieren op tap en laat je adviseren door het aardige barpersoneel, dan zit je sowieso goed.

Het Gegeven Paard: Hoewel het café onder het dak van Tivoli vertoefd, is Het Gegeven Paard een op zichzelf staand en eigenzinnig café met een eigen programma. Het Gegeven Paard een perfecte borrelplek: je hebt keuze uit goeie, originele borrelhappen én een reeks cocktails, waaronder de Horse Neck en de Pink Fluffy Unicorn. Hier luidt jij je vrijmibo in Utrecht met de lekkerste cocktails perfect gelegen.

MEER HOTSPOTS IN UTRECHT

VRIJMIBO HOTSPOTS IN UTRECHT

Klein Berlijn: Op vrijdag en zaterdag kun je genieten van verrassende DJ sets, terwijl je de lijst met (Duitse) speciaalbieren test. En als je kater op maandag nog niet weg is, kun je in de avond gezellig aanschuiven voor een stevig bord eten. Perfecte plek om je vrijmibo in Utrecht te vieren.

PK Bar & KitchenBen je op zoek naar een locatie voor een bedrijfsborrel, jubileumfeest of zakelijke presentatie? Laat je hier dan verzorgen door het vriendelijke personeel. En als je nog op zoek bent naar een goed excuus om een keertje langs te gaan: ga er een drankje doen met vrienden. Want met zowel speciaalbieren, wijnen, cocktails als (7 verschillende) gin tonics op de kaart, is dat zeker de moeite waard.

De Branding: Achterin de zaak is het fijn toeven aan de bar, met een groep vrienden aan één van de grotere tafels voor een potje Kolonisten, Risk of Triviant. Of aan een tafeltje voor twee met een lokaal biertje zoals de fijne pale ale van de Utrechtse Maximus brouwerij. Portie bitterballen, kaasrolletjes of nacho’s erbij, en je zit er rond etenstijd waarschijnlijk nog.

Stael: Stael is voornamelijk geliefd als borrel hotspot: naast biertjes van De Leckere kun je er ook een high wine of fles bubbels bestellen, voor als je wat te vieren hebt. Bestel daarbij de Staelplank met lekkers of een samenstelling van verschillende bitterballen (met bijvoorbeeld blauwe kaas, garnalen, geitenkaas of chorizo), en je vermaakt je wel even.

About the Author: Nick

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!