Home>>NEWS>>AANKOMENDE ZONDAG 13 DECEMBER: GLUREN BIJ DE BUREN AMERSFOORT

AANKOMENDE ZONDAG 13 DECEMBER: GLUREN BIJ DE BUREN AMERSFOORT

Aankomende zondagmiddag 13 december is het tijd voor alweer de achtste editie van het huiskamerfestival Gluren bij de Buren Amersfoort. In maar liefst 123 woonkamers, verspreid over alle wijken van Amersfoort, vinden die middag voorstellingen plaats. Maar liefst 369 optredens vinden die dag plaats in Amersfoort door plaatselijke artiesten.

Van 13:00 tot 18:00 biedt Gluren bij de Buren een programma met het beste wat Amersfoort te bieden heeft op het amateurkunstgebied. Door alle wijken van Amersfoort is er een breed aanbod van verschillende disciplines. Van klassieke harp tot unieke cabaretshows en van singer-songwriters tot swingende Afrikaanse zang en dans.  

In elke deelnemende woonkamer speelt de desbetreffende artiest driemaal een optreden van elk 30 minuten waarbij het publiek bijna op de artiest zit. Het vloerkleed dient immers als podium en het bankstel als tribune. Doordat de deelnemende woonkamers nooit verder dan 5 minuten fietsen van elkaar af liggen is het als bezoeker mogelijk meerdere voorstellingen bij te wonen. 

Gluren bij de Buren is ook dit jaar weer gratis toegankelijk voor publiek. Na elk optreden is heeft het publiek de kans om zelf een vrijwillige bijdrage te schenken in een van de vele spaarpotten. 

Het gehele programma en meer informatie is te vinden op de website van Gluren bij de Buren: www.glurenbijdeburen-amersfoort.nl 

Nick

Nick

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!
Nick