WIJN, WIJN EN NOG MEER WIJN

Wijnliefhebbers opgelet! Eind maart vindt de eerste editie van Amsterdam Wine Festival plaats. Het festival voor en door mensen met passie voor wijn, ter ere van de wijnoogst op het zuidelijk halfrond. De imposante Gashouder bij de Westergasfabriek wordt van vrijdag 24 t/m zondag 26 maart omgetoverd tot een waar wijn-walhalla. Hier geniet je van al het goede in het leven: wijn, wijn en nog eens wijn!

Kom oneindig veel soorten proeven en dompel je onder in de oogstfeesten van het zuidelijk halfrond, waar de boeren vieren dat de druiven veilig zijn binnengehaald en het proces van wijn maken kan beginnen. Laat je meenemen op een reis langs populaire wijnlanden als Zuid-Afrika, Argentinië en Australië of proef een exotische variant uit bijvoorbeeld Tanzania. De wijnprofessionals komen speciaal naar Amsterdam om hun liefde voor wijn te delen en de mooiste verhalen te vertellen. Dit zorgt ervoor dat de wijnen nog beter smaken!

Wijn-spijs combinaties
Geniet van wijn-spijs combinaties die de sommeliers en chef’s speciaal voor dit festival samenstellen. Probeer Zuid-Afrikaanse braai, Argentijnse ceviche, Nieuw-Zeelandse Fruits de Mer of kangoeroevlees uit Australië. Ook kun je met vrienden een wijnproeverij of workshop boeken, waarbij de wijnmakers je meenemen op een bijzondere reis langs de wijngaarden. Van eenvoudige- maar prijswinnende wijnen tot de meest prestigieuze wijnhuizen ter wereld.

Waar: Gashouder
Wanneer: 24 t/m 26 maart
Info: Amsterdam Wine Festival 

About the Author: Nick

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!

Leave A Comment

een × 4 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.