EEN ONTDEKKINGSREIS IN DE WIJNENINDUSTRIE

Na twee jaar is Amsterdam Wine Festival niet meer weg te denken van het Westergasfabriekterrein. Sinds het debuut in maart 2017 staat inmiddels de vijfde editie van Nederlands grootste wijnfestival voor deur. Van 22 tot en met 24 maart worden de oogstfeesten van het Zuidelijk Halfrond gevierd en komen duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland de mooiste wijnen uit de Nieuwe Wereld proeven. De nadruk ligt dit maal op educatie.

Met een festivalterrein van 5.000 m2 kunnen de bezoekers op ontdekkingsreis. Er is geïnvesteerd op het gebied van wijneducatie, waarbij meer de diepte dan voorgaande edities wordt ingegaan. Naast de populaire workshops kun je nu ook je kennis verbreden in de “Room of Senses”. Door de combinatie van ruiken, proeven, voelen, zien en horen in een futuristische omgeving, worden alle zintuigen geprikkeld. Op deze manier kun je de wijn in zijn totaliteit ervaren.

Culinair en cultureel is het Amsterdam Wine Festival wederom. Zo staan verscheidene streetchefs uit binnen- en buitenland op het Klönneplein. De Argentijnse topchef van restaurant Salentein maakt empanadas, uit Chili komt ceviche en grillkoning Jort Althuizen heeft zijn eigen BBQ-sectie, waar naast de Braai en Asado tevens vegetarische gerechten worden bereid.

Dansen kun je ook op het Amsterdam Wine Festival. De nieuwe opzet leent zich uitstekend voor akoestische muziek en dans. Tango uit Argentinië, Salsa uit Brazilië, Zuid-Afrikaanse bands en DJ’s die de Westergasfabriek verrijken met het ritme uit de landen van het Zuidelijk Halfrond.

Wanneer: 22, 23 en 24 maart
Waar: Westergasfabriek, Amsterdam
Info: amsterdamwinefestival.nl

About the Author: Nick

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!