RUIM 150 VERSCHILLENDE MERKEN OP GIN FESTIVAL GRONINGEN

Op het eerste Jenever & Gin festival in Groningen op 23 en 24 juni in de Der Aa-kerk, presenteren de vijf grootste jeneverdistilleerderijen van Nederland en tientallen kleine merken zich aan zowel liefhebbers als professionals. Het festival is onderdeel van Groninginnedag en wordt georganiseerd door Boilermaker en Mister Cocktail, die al tweemaal het succesvolle Ginfestival organiseerde in Amsterdam. Bartender van het jaar 2015 en Hooghoudt Smaakmaker Lennart Deddens, geeft met een team van professionele nationale en internationale bartenders de kunst van mixology bloot. Dit gebeurt achter een indrukwekkende must see showbar.

Tientallen soorten gin en jenever staan klaar om geproefd te worden; puur, in de mix of in een mooie cocktail. Tijdens het festival ontdekken bezoekers alles over de rol van jenever in de cocktailbars en hoe deze typisch Nederlandse drank haar karakteristieke smaak krijgt. Ontdek ’s avonds de pop-up speakeasy bar op het water – voor de echte liefhebbers.

NATIONALE TROTST
Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

HOTSPOTS IN GRONINGEN
HOOGHOUDTS CHEF’S TABLE 
Een deel van de Der Aa-Kerk wordt op vrijdag- en zaterdagavond omgebouwd tot sterrenrestaurant. Deze speciale editie van Chef’s Table wordt georganiseerd door Hooghoudt in samenwerking met twee Michelinchefs. Chef Steven Klein Nijenhuis van Herberg Onder de Linden in Aduard en collega chef en eigenaar Jeroen Sportel van Bistro Vive la Vie in Groningen, bereiden een hoogstaand culinaire beleving die volledig geïnspireerd is op jenever.

JENEVER & GIN SESSIES 
Het Jenever & Gin Festival vindt plaats in de der Aa-kerk in Groningen; dé stad waar je deze zomer moet zijn als het om jenever gaat. Rondom de kerk wordt een foodtruckplein ingericht. Tickets zijn inclusief een glas en de mogelijkheid om alle dranken te proeven.

GRONINGINNEDAG 
Het Jenever & Gin Festival valt samen met de eerste editie van Groninginnedag. Een soort Koninginnedag, maar dan op z’n Gronings: met droge worst, aaaaaierballen, Hooghoudt jenever en feest tot in de allerkleinste uurtjes. Want iedereen die is uitgevlogen weet: nergens zijn de nachten zo heroïsch als in Groningen. Naast het Jenever & Gin Festival zijn er op Groninginnedag in de stad tal van andere Groningse activiteiten te beleven.

Wanneer: 23 (uitverkocht) & 24 juni
Waar: Aa-kerk, Groningen
Info: jenevergin.nl
Fotocredits: Tobaccodocklondon

About the Author: Nick

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!