BIJ DEZE HOTSPOTS WIL JIJ IETS ETEN

Een kroegentocht is passé en na een paar drankjes teveel weet je toch amper nog waar je bent. Veel smakelijker is het om een tocht te maken langs de meest bijzondere restaurants van Amsterdam. We geven een paar tips.

De hoofdstad ontvangt circa 17,6 miljoen gasten per jaar. Dat zijn meer mensen dan heel Nederland telt! Ze komen onder meer af op de ruim honderd grachten, zevenduizend monumentale panden en de musea met Hollandse meesters. Maar ze keren terug, of verlengen hun verblijf, vanwege het niet te versmaden eten! Zo multicultureel als de stad is, zo gevarieerd is het culinaire aanbod.

Of je nou veganist, vegetariër, een overtuigde carnivoor of een allesverslindende omnivoor bent, Amsterdam heeft voor elk wat wils. De vleeseters onder ons likken hun vingers al af bij deze drie magische woorden: de Mexicaanse keuken. Op de menukaart van onze Midden-Amerikaanse amigo’s barst het van het rundvlees, varkensvlees en de kip.

HOTSPOTS IN AMSTERDAM
En Mexicaans onderlegde koks weten hoe je vlees moet behandelen. Zoals bezorgdienst Deliveroo aangeeft op haar blog: vlees moet je op kamertemperatuur laten komen voordat je het bak. Dan bereikt het vlees de optimale gaarheid. En prik vooral niet constant met een vork in het lapje, want dan gaat er teveel vocht verloren.

In het restaurant Taco Cartel in de Van Woustraat krijg je het gevoel een hapje te eten te bestellen in de straten van Mexico. Je gaat namelijk niet aan tafel zitten om te wachten tot de kelner je bestelling op komt nemen. Nee: je stapt naar de bar, blikt op de enorme menukaart en geeft aan waar je trek in hebt. Eventueel kan je de boel ook in laten pakken om het elders op te peuzelen. En vanaf huis bestellen en het daarna laten bezorgen is ook geen probleem.

Amsterdam is natuurlijk ook een echte trendsetter. En een van de laatste trends voor foodies is poké. Watté? Poké, een op en top Hawaïaanse lekkernij. Je spreekt het uit als ‘pokee’ en het komt neer op een salade van vis en groenten. Het wordt geserveerd in een schotel, oftewel de poké bowl. Bij Poké Perfect Amsterdam op de Prinsengracht kan je kiezen wat je in je bowl wil: rijst of quinoa? En ben je geen grote visfan, dan kan je ook tofu of kip selecteren. Tot slot de topping, waarbij je het zo gek kan maken als je wil. Mango, tomaat, wortel, komkommer? Alles is (p)oké!

Natuurlijk is het niet echt praktisch of qua eetlust haalbaar om een restauranttocht te ondernemen. Althans, niet op één avond. Maar Spingaren aan de Herengracht geeft je met zijn proeflokaal toch het idee dat je in meerdere keukens tegelijk smikkelt. Spingaren begon als charcuterie (slagerij voor fijne vleeswaren) en worst is dan ook de specialiteit. Een plankje met droge worst, pancetta, vismouse en heerlijke beignets en daarnaast een pot bier of rode wijn, wie kan dat weerstaan? Maar ook wie vleesvrij wil eten kan zich te goed doen aan verse vis en groentegerechten. Ook leuk: als je online boekt kun je op basis van diverse factoren, zoals de dag of tijd, van kortingen genieten.

About the Author: Nick

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!