DANSEN DOOR HET GAASPERPARK

Wie in de voorgaande jaren Amsterdam Open Air heeft bezocht, weet dat de organisatie iedere keer flink uitpakt. Dat is dit jaar niet anders, want dan komen onder anderen Netsky, Bizzey, Joris Voorn, Colin Benders, Broederliefde, Lucas & Steve, SG Lewis, Latifah, Reinier Zonneveld en Kerri Chandler naar het Gaasperpark.

Na acht uitverkochte edities is Amsterdam Open Air een vaste waarde geworden in het Nederlandse festivallandschap. Die legacy wordt in het weekend van 1 en 2 juni verder uitgebouwd, wanneer de top van de Nederlandse muziekscene naar een van de meest fashionable festivals van Nederland komt. Ook dit jaar gaat Amsterdam Open Air weer de samenwerking aan met hosts uit het nacht- en festivalleven, namelijk STRAF_WERK, Vault Sessions, Spectrum, Appelsap x Daily Paper, Chin Chin Club, Selected by Reinier Zonneveld, Cartel, PIV, Fiesta Macumba, Rewind x Lobi, Baleairc Island, SlapFunk, Afrolosjes, NIGHTCARE en Disco Dolly.

ZIE OOK: LEUKSTE FESTIVALS DIT JAAR
Het programma loopt uiteen van hiphopzwaargewichten van eigen bodem als Broederliefde en Bizzey (met een speciale ‘Iconic Show’) tot de internationale technogrootheden Luke Slater, Steve Bicknell en Function die een gezamenlijke, tweeënhalf uur durende live-set weggeven onder de naam LSD. Of je nu houdt van de ritmische afrofunk van Koffie, de feestelijke latinhouse van Fiesta Macumba Soundsystem of van het stevigere werk van technoheld Reinier Zonneveld, houseduo Phreaks Of Visions of de Franse minimal house-dj Sweely, het is onmogelijk om stil te zitten op Amsterdam Open Air.

Verspreid over negen stages is het genieten van zowel opkomende namen als oudgedienden. Zo staan dit jaar Henrik Schwarz, Kris Kross Amsterdam, Yung Felix, Nora en Pure, De Sluwe Vos, Denis Sulta, David Vunk, Claptone, Matador, Artbat, Luigi Madonna, Tiga, tINI, Bart Skils en Luuk van Dijk op het affiche. De live-bands Brass Rave Unit & Kauw brengen een tribute aan ‘the Golden Era of Dance Music’. Houseveteranen Benny Rodrigues en Tom Trago zijn ook van de partij. Daarnaast zijn er liveshows van Yung Internet, Idaly en rijzende hiphopper Josylvio.

Ben je na een dag lang feesten nog niet moe? Dan kun je ’s nachts verdergaan op de camping, waar drie nachten op rij een campingstage te vinden is. Ook zal Amsterdam Open Air opnieuw AOA By Night hosten met een uitgebreide nachtprogrammering in verschillende Amsterdamse clubs. De AOA By Night line-up wordt later bekend gemaakt.

Wanneer: 1 & 2 juni
Waar: Gaasperpark, Amsterdam
Info: amsterdamopenair.nl
Fotocredits: Niels de Fries

About the Author: Nick

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!