VIJFJARIG MILKSHAKE FESTIVAL WORDT INTIEMER EN VERNIEUWENDER

Milkshake is inmiddels een hysterisch en bekend fenomeen waar niets moet en alles mag. Of je nou dik, dun, hetero, homo, trans, travo of zwart of wit bent. Milkshake is for all who love!

Om dit jaar haar 5 jarige jubileum te vieren zal er dit jaar groots worden uitgepakt, met een Milkshake weekender op 30 én 31 juli 2016 in het Westerpark in Amsterdam. Ook vindt dat weekend de primeur van Transformer plaats, gepresenteerd door Joost van Bellen en Zu Browka International.

Daarnaast is er een bijna 2000m2  rollerdisco. Niet alleen de duur wordt uitgebreid: er zijn negen in plaats van zeven podia. Wethouder Simone Kukenheim van Amsterdam, ondermeer verantwoordelijk voor Diversiteit, opent het festival op 30 juli. 

Joost van Bellen over Transformer: “Transformer is een nieuw fenomeen op Milkshake: een futuristisch feest waar alles anders is en niets is wat het lijkt. Zu Browka International en ik trekken ten strijde tegen de moraalridders en het fatsoen en transformeren de werkelijkheid tot een droomwereld waar iedereen kan zijn wie hij wil zijn, al is het maar voor een paar uurtjes. Transformer verruilt op Milkshake het zonlicht voor de duisternis en is daarmee een loeispannende en onvoorspelbare nachtclub die neerstrijkt in het Transformatorhuis. Een bonte verzameling aan nationale én internationale topsterren geeft acte de présence. Een leger van paradijsvogels van divers pluimage staat ons bij in onze intergalactische heldenstrijd tegen bekrompenheid, clichés en de hokjesgeest.” 

Milkshake Festival Amsterdam

Credits: Naomi Van Heck

Milkshake Festival Amsterdam

Credits: Naomi Van Heck

ROLLERDISCO
Op het Westerpark is tijdens Milkshake een bijna 2000m2 grote rollerdisco te vinden. Bezoekers kunnen met hun eigen skates terecht, maar ze ook huren. Bovendien worden er in het hele weekend workshops georganiseerd.

Initiator Marieke Samallo: “De ruimte die we voor de rollerdisco hebben gereserveerd zorgt er voor dat er per dag minder kaarten beschikbaar zijn. Maar daarmee voldoen we ook aan een vraag: we hebben in de afgelopen jaren de opmerking gekregen dat we niet al te groot moesten worden. Met de rollerdisco slaan we twee vliegen in één klap. We presenteren een mooi nieuw onderdeel en brengen op verzoek een stuk intimiteit terug. We hebben onze eigen podia, Supertoys & Vieze Poezendek, die beide dagen zullen schitteren als vaste elementen van Milkshake. Alle andere podia zullen in de nacht van zaterdag op zondag worden omgebouwd en zo werken we beiden dagen met verschillende Nederlandse en niet-Nederlandse organisaties.”

Milkshake festival is een dance-festival dat is ontwikkeld vanuit de gedachtegang ‘niets moet, alles mag’. Het laat zien dat entertainment, muziekkeuze, kledingkeuze en status niets met seksualiteit te maken heeft. Tijdens Milkshake heerst er een sfeer die vrij is van de door de maatschappij gecreëerde hokjesgeest. Het leven is juist een feest dankzij de grote diversiteit van huidskleuren, seksuele voorkeuren en een scala aan verschijningsvormen. Milkshake viert de stad en haar initiatieven en zet zich in voor iets meer hoffelijkheid en liefde voor elkaar. Dik, dun, klein, groot, homo, hetero, trans, travo, pikzwart of lelieblank: mensen zijn het zout van de aarde en dit gaan we vieren!

 

Milkshake Festival Amsterdam

Credits: Naomi van Heck

Milkshake Festival Amsterdam

Credits: Naomi van Heck 

Line up:
Benny Rodrigues, Sandrien, Carlos Valdes, Sharon-O-Love, Saeed Ali, Freemasons, Shug la Sheedah, Joshua Walter, Rob Boskamp, Phalerieau, Carita La Niña, Boris, Kiddy Smile, Joost van Bellen, Amanda Lepore, Wannabe A Star, Doppelgang, Beesmunt Soundsystem, Luciën Foort, Absoluut,  Nickie Nicole, Egbert Jan Weeber, Jodie Harsh, Pop on Acid, Brian S en nog velen meer!!!

Dus wacht niet te lang met tickets, want dit hysterische jubileum feestje mag jij niet missen! En mocht je na het festival nog energie over hebben? Op beide dagen gaat het feest nog even door in de Westliefde/Westerunie, met een Milkshake after!

Wij hebben in ieder geval weer zin in dit heerlijke openminded feestje!


Wanneer:  
30 & 31 juli
Waar:         Westerpark
Prijs:           
€ 36 – €76
Info:            
www.milkshakefestival.com

[fusion_youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=n3ItpXkQ4vk” width=”” height=”” autoplay=”yes” api_params=”” class=””/]

About the Author: Nick

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!