Zin in een dynamische avond bijkletsen met vrienden, aan een lange tafel boordevol smaakvolle gerechtjes en kleurrijke drankjes? Dan zit je heerlijk bij restaurant Carmel Market in Utrecht. Net als op de gelijknamige Israëlische markt in Tel Aviv, bruist het in deze eatery en bar van de gezelligheid. Het langgerekte restaurant biedt hoge zitjes voor twee en stijlvolle banken voor kleine gezelschappen. En achterin de ‘tuin’ is er ruimte voor grote groepen. En reken maar dat die vol zitten.

Carmel Market Utrecht-1
Carmel Market Utrecht-1

De kaart gevuld met Mediterraanse gerechten zorgt voor een instant vakantiegevoel. Niet zo gek, want de shared dining gerechten – vegetarisch, vlees en vis – zijn geïnspireerd op de Italiaanse, Griekse en Spaanse keuken. Maar ook Libanon, Cyprus en Kroatië komen voorbij.

Met de borrelhapjes begin je de avond feestelijk. Denk aan crispy cauliflower, gin-tonic oesters en garnalen croquettas. Aperitiefje erbij, zoals een sparkling arak cocktail of een glas bubbels, en je zit er gelijk lekker in.

Carmel Market Utrecht-7
Carmel Market Utrecht-9

MENUKAART CARMEL MARKET STAAT BOMVOL SMAAKVOLLE GERECHTJES EN KLEURRIJKE DRANKJES

Als je door alle gezelligheid niet toekomt aan kiezen (je kent ’t wel), dan kies je gewoon voor één van de samengestelde Carmel Market menu’s. Deze bestaan uit drie rondes en bevatten van alles iets.

Vind je het doorspitten van de menukaart juist een feestje? Dan heb je keuze uit gerechten vanuit de aarde (groenten), vanuit de rivier en zee (vis), van het weiland (vlees) en vanuit de hemel (dessert).

Carmel Market Utrecht-8
Carmel Market Utrecht-10

Wij werden heel blij van de gepofte bietsoorten met dadels en munt. En ook van de dorade blijf je eten. Probeer ook zeker de shish kebab met tahini en flatbread. Als je nog een plekje vrij hebt: ga voor een (liquid) dessert. Of deel een bord zoete lekkernijen: baklava, chocoladenoten, sesamkoek en halva.

Maar ster van de avond was natuurlijk onze Israëlische favoriet: geroosterde bloemkool met Jeruzalem spices, tahini en granaatappel. Zó goed. Daar komen we absoluut nog een keer voor terug.

Fun fact: restaurant Carmel Markt leent zich ook als stijlvolle locatie voor fotoshoots.

Website: carmelmarket.nl
Adres: Janskerkhof 10

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

DEEL TIPS

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Utrecht vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.