Voor velen staat pizza gelijk aan een snelle vette hap. Maar niks is minder waar, bewijzen ze bij nNea. De pizza’s bij dit restaurant in Amsterdam Oud-West is door Italianen uitgeroepen tot de beste van Nederland en staan in de top 15 van Europa. Hier is pizza een delicatesse, met zorg bereid, om langzaam van te genieten.

Bij nNea eet je pizza zoals de Napolitanen deze bedoelt hebben. Geen fast food maar een eerlijk gerecht gemaakt met kwaliteitsproducten. De korst is niet crunchy maar chewy en alle ingrediënten die er gebruikt worden zijn vers en seizoensgebonden. De kaart verandert geregeld waardoor je, zelfs als vaste klant, iedere keer iets nieuws kan uitproberen.

NNEA AMSTERDAM: DE NIEUWE GENERATIE NAPOLITAANSE PIZZA
NNEA AMSTERDAM: DE NIEUWE GENERATIE NAPOLITAANSE PIZZA

Op de kaart vind je een lange lijst klassiekers zoals de Marinara of Margherita en verassende smaken zoals pulled beef of pulpo (octopus). Favoriet zijn de Orange ’n Blue met pompoen, parmigiano, smoked paprika en hazelnoten en de Nonno Vincenzo met pikante salami. Wijnliefhebber? Vraag de sommelier om de verschillende wijnen.

Naast wat er op de kaart staat hebben ze veel meer mooie opties. Wij gaan er in ieder geval snel nog een keer heen, want alle pizza’s op het menu zien er ook uit om je vingers bij af te likken!

NNEA AMSTERDAM: DE NIEUWE GENERATIE NAPOLITAANSE PIZZA
NNEA AMSTERDAM: DE NIEUWE GENERATIE NAPOLITAANSE PIZZA

LEKKER LUNCHEN BIJ NNEA

Goed nieuws is dat je vanaf 14 februari ook bij nNea terecht kan voor lunch. Op vrijdag, zaterdag en zondag serveren ze naast pizza’s dan ook huisgemaakt brood van hun inmiddels beroemde deeg. Dit deeg rijst minimaal 50 uur voordat het gebakken wordt. nNea spoort dan ook iedereen aan om uitgebreid de tijd te nemen en bewust te genieten.

Website: nneapizza.com
Adres: Bilderdijkstraat 92

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

DEEL TIPS

Storyteller bij Hotspotjes waarbij ik Amsterdam vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.