Restaurant Simple in Utrecht zit pál naast de overweldigende en prachtige Domkerk. En ook als zie je ‘m regelmatig: ons Utrechtse hart gaat daar automatisch sneller van kloppen.

Dat historische plekje heeft Simple mooi bemachtigd, net als het 18e-eeuwse pand waarin dit nog jonge restaurant en hotel gevestigd zijn. En terwijl je op het terras zit aan de drukke Domstraat waar de studenten doorheen crossen en toeristen langs struinen, ben je even op vakantie in je eigen stadsie.

Restaurant Simple. Utrecht-10
Restaurant Simple. Utrecht-7
Restaurant Simple. Utrecht-7

Het menu bij Simple bestaat uit klassiekers met een twist

We kletsen met de onbevangen bediening alsof we gezellig aan de toog zitten in een café: zij hebben verstand van zaken – van hoe het gaat met het champagnegebied bijvoorbeeld – en nemen de tijd voor ons. Wij stellen vragen en laten ons verrassen, met allesbehalve café-gerechten.

Klassiekers met een creatieve en kleurrijke twist verschijnen op onze tafel. Zoals de lekkerste (en grootste) oesters die we tot nu toe gegeten hebben. Eentje met de originele Mignonette oestersaus, eentje met Mezcal en dragon, en eentje met algen en komkommer (onze favoriet!). Wil je een lunchgerecht waar je nog lang van kan nagenieten? Ga dan voor de steak tartaar met schuim van parmezaan (een zeer smakelijke twist), met een perfecte balans tussen mals en een bite.

Restaurant Simple. Utrecht-7
Menu Restaurant Simple. Utrecht
Restaurant Simple. Utrecht-7

Ontspannen & onthaasten

Bij Simple kun je uitgebreid lunchen, dineren én logeren. Want Simple huist naast een restaurant ook een sfeervol designhotel dat luxe suites biedt met uitzicht op de Dom (sommigen zelfs met dakterras met uitzicht op de Domtoren en Domkerk!).

Kom je alleen voor een drankje? Aan de bar heb je keuze uit talloze klassiekers en actuelere cocktails. Maar aangezien de keuken onder leiding van Andy Meester toch wel het paradepaardje is van Simple, mag je deze zaak eigenlijk niet verlaten zonder er iets te hebben gegeten. Zo simpel is het.

Website: barsimple.nl
Adres: Domstraat 4

DEEL TIPS

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Utrecht vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.