29 oktober keert het grootste drankenfestival van Nederland, The Art of Drinks terug naar de Gashouder. Verwacht een (non)alcoholisch walhalla met bieren, distillaten en mixers. In de Gashouder staan ruim 50 stands om je honderden verschillende bieren en dranken te laten proeven van onder andere Multi Bier, De Kuyper, Pernod-Ricard, Zuidam en Bacardi-Martini.

Geniet van bijzondere cuvees van het prestigieuze wijnhuis Barons Rothschild uit Bordeaux, doe mee aan een zeer exclusieve whiskyproeverij of leer alles over Mezcal. Met het proefglas dat je bij binnenkomst krijgt, kun je de meeste dranken gratis proeven.

Art of Drinks - Westergas - Amsterdam - Hotspotjes -2
THE ART OF DRINKS: WALHALLA VOOR IEDEREEN DIE GEK IS OP DRANK(EN)

The Art Of Drinks is een uniek event waarbij een ongekend grote variëteit aan drankcategorieën wordt gepresenteerd aan het publiek. Hier kunnen bezoekers op interactieve wijze kennismaken met de nieuwste dranktrends. Van bier, sterk en wijn tot non-alcohol en van mixers tot nieuwste technieken waarmee de perfecte cocktail kan worden gemaakt. The Art Of Drinks combineert proeven, ontdekken en genieten met vrienden.

Zo is er een ruim aanbod van whisky (veel whisky), rum, gin, craft beer en wijn. Binnen deze categorieën kun je nieuwe trends spotten, zoals longdrinks, cocktails en bijzondere vatrijpingen. Op het event kun je (bijna gratis) tientallen verschillende seminars en tastings van professionals uit de industrie volgen.

THE ART OF DRINKS: WALHALLA VOOR IEDEREEN DIE GEK IS OP DRANK(EN)

PROEVEN & LEKKER SHAKEN

Bij mooie dranken hoort natuurlijk ook goede muziek en lekker eten. Het Riverside Trio verzorgt in de middag live jazz en in de avond geven de dj’s van De Kopstootbar een klein feestje in de Gashouder. Ook zijn er verschillende foodstands te vinden op het festivalterrein. Een borrelplank bij je nieuwe favoriete wijn of gegrilde kip met die heerlijke IPA kunnen natuurlijk niet ontbreken.

En altijd al beter cocktails willen leren shaken? Dan staat er dit weekend bij The Art Of Drink een bataljon aan professionele bartendens klaar, die je de fijne kneepjes van het vak wel willen leren. Er staan bij op Art Of Drinks meer dan 1000 verschillende alcoholische en non-alcoholische dranken op te kaart, dus dat wordt proeven tot je dubbel ziet.

Wanneer: 29 oktober
Waar: Gashouder, Amsterdam
Info & tickets: theartofdrinks.nl

DEEL TIPS

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!