Slapen in een van de beste cabins in Kaapstad en omgeving is een onvergetelijke ervaring vanwege de unieke combinatie van schoonheid, rust, een adembenemende sterrenhemel én natuur. De omgeving van Kaapstad (en bijvoorbeeld de Garden Route) biedt een landschap met bergen, bossen, stranden, woestijn en wijnlanden, waar je kunt genieten van prachtige uitzichten. Hier zijn een paar van de beste cabins in de buurt van Kaapstad die je flink van tevoren moet reserveren en wil boeken.

Kagga Kamma Nature Reserve

Deze accommodatie biedt een ‘open air suite’, waardoor je vast en zeker heerlijk slaapt onder het sterrenstelsel en de Milky Way. Er wordt gezegd dat dit de beste plek is om die te goed te zien in Zuid-Afrika. Ook leuk zijn de ‘cave suites’ en ‘hut suites’. Je verblijft in het Kagga Kamma Nature Reserve waar je verder weinig mensen of bouwwerken ziet. Hier vind je rust en een prachtig uitzicht op het landschap van Cederberg in de Westkaap.
R303, Koue Bokkeveld, Cederberg

© Kagga Kamma

Buff And Fellow

Verblijf op een boerderij waar je zebra’s, buffels en neushoorns kunt spotten, terwijl je in de boma een kampvuur maakt voor een traditionele Zuid-Afrikaanse ‘braai’. In de boerderijwinkel kun je vlees kopen van dieren zoals buffels of impala. Het vlees staat bekend als een van de lekkerste ter wereld. De cabins, gemaakt van duurzame materialen zoals oude zeecontainers, zijn luxe afgewerkt en ingericht. Er is een hot tub en romantische sfeer voor koppels, en grotere cabins zijn beschikbaar voor gezinnen.
266 Diepekloof, Ultreya Farm, George

© Buff and Fellow

Sky Camp

Wat is er mooier dan slapen in een hut van spiegelglas, waar je vanuit je comfortabele bed de sterrenhemel kunt bewonderen? Gelegen in een typisch Zuid-Afrikaans fynbos, bovenop een berg, biedt deze plek een unieke ervaring. Napier is een charmant dorp met een fotogenieke boerderijwinkel, bekende wijnboerderijen en een prachtige omgeving. Het is ongeveer 30 minuten rijden naar het zuidelijkste punt van Afrika, dat niet Kaap de Goede Hoop is, maar Cape Agulhas.
Napier, Overberg

© Sky Camp

The Grand Daddy Boutique Hotel

Je verwacht het niet, maar dit hotel heeft zeven authentieke Airstreams (oftewel Zuid-Afrikaanse caravans) op het dak. Deze moderne, luxe trailers zijn volledig gerenoveerd en prachtig ingericht. Het is glamping in het hart van Kaapstad! Elke caravan heeft een uniek thema, variërend van beachlife tot industrieel en natuurlijk safari.
38 Long Street, Cape Town

© Grand Daddy Boutique Hotel, Booking.com

Meer beste cabins in Kaapstad en omgeving

The Karoo Moon Cottage

In 2018 is de eigenaar van Diesel & Crème, het meest excentrieke restaurant van Zuid-Afrika (aanrader!), gestart met de verbouwing van een oud nagmaalhuisie in Barrydale. Dit was ooit een huis waar boeren logeerden die naar de kerk gingen in het stadje en op het platteland woonden. Het resultaat is fantastisch! Perfect voor een nachtje als je op doorreis bent. Luister naar de geluiden van de natuur in de Karoo-woestijn en het knapperen van het vuur in de prachtige tuin.
Route 62, Barrydale

© The Karoo Moon House & Cottage

© The Karoo Moon House & Cottage

Copia Eco Cabins

Op een bedrijvige boerderij in de Botrivier Vallei, op ongeveer 1,5 uur rijden van Kaapstad, staan drie prachtige cabins, gemaakt van oude zeecontainers. Vergeet je zwemkleding niet en neem ijs mee voor je G&T, want er staat een heerlijk bad op het terras én binnen in de cabin. Het badwater wordt hergebruikt om de boerderij te irrigeren, dus niets gaat verloren. Door het gebrek aan bereik in de vallei is dit de perfecte plek om dat boek eindelijk te lezen. Rondlopen op de boerderij is ook een aanrader voor wat quality time met je partner.
Keisseskraal farm, Botrivier

© Copia Eco Cabins

Fazenda Cottages

Geniet van het spectaculaire uitzicht op de bergen direct voor je. Op het terrein van deze grote boerderij in de buurt van het natuurpark Marloth zijn een zwemdam en diverse rotszwembaden voor een letterlijke duik in de natuur. Het kan zijn dat je toevallig bavianen en andere wilde dieren, zoals de bushbuck, tegenkomt tijdens je wandeling, het mountainbiken of een picknick in de omgeving. De huisjes zijn luxe en hebben een open, klassieke inrichting.
Hermitage Valley, Swellendam

Ontdek de beste cabins in Kaapstad en ervaar luxe en natuur op zijn best! Een cabin in Zuid-Afrika boeken biedt een unieke combinatie van rust, avontuur en natuur. Je kunt overnachten in afgelegen gebieden met adembenemende uitzichten op bergen, fynbos, en wilde dieren zoals zebra’s en buffels. Veel cabins zijn duurzaam gebouwd en bieden luxe voorzieningen zoals hot tubs en prachtige terrassen.

Daarnaast zijn er vaak activiteiten in de natuur, zoals wandelingen, safari’s en sterrenkijken. Dit maakt een verblijf in een cabin in Zuid-Afrika perfect voor ontspanning en het verkennen van de prachtige omgeving.

Deel artikel

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Den Haag en Amsterdam vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.

Meer handige tips

Vind hotels
via: Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com, Cheaptickets

Boek tours & attracties
Via: GetYourGuide.nl, Viator

Vind goedkope vakanties
Via: VakantieDiscounter

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind hostels
via Hostelworld

Boek een cruisereis
via Cruisereizen

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders