In Berlijn zijn de beste techno clubs in de wereld te vinden en de stad staat bekend om een wild en bruisend nachtleven. Elke avond is er in de stad wel een feestje gaande om uit te gaan en in de weekenden zijn er clubs die vrijdagnacht openen en niet eerder sluiten dan maandagmiddag. Na de val van de Berlijnse muur ontstonden er in de stad verschillende raves in oude fabriekspanden of kraakpanden die vandaag de dag nog steeds dienst doen als club.

In deze Berlijn club guide kan je de beste clubs van Berlijn vinden om een avond, nacht of een compleet weekend uit je dak te gaan en lekker te dansen. Het maakt in Berlijn niet uit in welke wijk je uitgaat. In heel Berlijn zijn discotheken en underground clubs te vinden. Als je écht de bekendste clubs wil bezoeken dan zit je in de wijken Mitte, Friedrichshain-Kreuzberg en Prenzlauer Berg goed.

WAAR UITGAAN IN BERLIJN? DIT ZIJN DE LEUKSTE CLUBS IN BERLIJN

SALON ZUR WILDE RENATE

Een pakhuis van buiten en psychedelisch van binnen. Elke kamer heeft een ander thema alsof je op een after bent beland. Via gangen en trappen kom je iedere keer weer in een andere ruimte waar je 24-uur lang los kunt gaan. Buiten is een binnentuin, voorzien van een piano die hangt in de bomen of een doorgezakt hemelbed waar je in kunt chillen.
Alt-Stralau 70, 10245 Berlin | renate.cc

CLUB DER VISIONÄRE

Deze klein club ligt direct aan het water dat loopt tussen het Landwehrkanal en de rivier de Spree. Open vanaf de middag zonder officiële sluitingstijd, dit is een geweldige plek om een nacht feesten te beginnen of te eindigen met het kijken naar de zonsondergang of de zonsopgang.
Am Flutgraben 1, Berlin | clubdervisionaere.com

SUICIDE CLUB

Suicide Berlin is een club voor elektronische muziek met een buitenruimte, clubvloer en biertuin op RAW-Gelände. Het is een middelgrote techno club in Friedrichshain met een binnen- en buitenvloer waar ze verschillende soorten events hosten.
Revaler Straße 99, Berlin | suicideclubberlin.de

TECHNO CLUBS BERLIJN

OST

Deze industriële techno club bevindt zich in Alt-Stralau 1 en was de thuisbasis van Magdalena. De club is voorzien van een Pioneer Pro-audiosysteem en heeft meerdere dansvloeren met een totale capaciteit van 600 personen.
Alt-Stralau 1-2, Berlin | clubost.de

BERGHAIN

Berghain is de bekendste club van Berlijn en één van de beste techno tempels op aarde. Lange rijen tot diep in de nacht en een kleine kans dat je ook echt binnen wordt gelaten. Hier wil elke techno liefhebber maar al te graag naar binnen. 24-uur non-stop raven is hier regel en geen uitzondering. Verdwaal in donkere ruimtes en dans tot de zon weer begint te schijnen. Zondagochtenden in de Panoramabar zijn bijna magisch.
Am Wriezener bhf, Berlin | berghain.de

RSO.BERLIN

RSO.Berlin is de opvolger van techno club Griessmuehle, die vlakbij het S-Bahn-station Schöneweide ligt. De club maakt deel uit van het cultureel centrum Revier Südost.
Schnellerstraße 137, Berlin | rso.berlin

WATERGATE

Een techno club verstopt aan het water met uitzicht over de rivier de Spree. De club is intiem en lekker overzichtelijk zodat je elkaar niet continue hoeft te zoeken.
Falckensteinstraße 49, Berlin | water-gate.de

Sage Club Berlin

Sage Club Berlin

Berlin clubs

Clubwijzer

MEER LEUKE CLUBS IN BERLIJN OM TE FEESTEN

SISYPHOS

Deze club zit in een voormalige hondenkoekjesfabriek en is iets verder gelegen dan de andere clubs, maar zeker de moeite waard. Mits je binnenkomt natuurlijk. Deze club heeft een grote tuin waar van alles is te beleven. De club is onregelmatig geopend, maar wanneer je geluk hebt en de club is geopend dan gaat het feest non-stop door.
Hauptstraße 15, 10317 Berlin | sisyphos-berlin.net

KATER BLAU

Hier gaat het er iets minder ruig aan toe dan in andere clubs, maar voor afteren ben je hier aan het juiste adres. Geen zin om nacht te braken? Ga dan lekker op zaterdagochtend de dansvloer op en geniet van het uitzicht over de Spree.
Holzmarktstraße 25, Berlin | katerblau.de

HOUSE OF WEEKEND

Club & rooftop met een geweldig uitzicht. Deze club zit vlakbij de Alexanderplatz en zit op de 15e en 16e verdieping. De rooftop zit nog een verdieping hoger, op de 17e. Het publiek is gemengd, van feestende toeristen in de 20 tot oorspronkelijke Berlijners, die naar de afterwork party komen.
Alexanderstraße 7, Berlin | weekendclub.berlin

BESTE CLUBS BERLIJN TECHNO

ABOUT:BLANK

Deze club bestaat al jaren en is vlakbij station Ostkreuz te vinden. In de zomer kun je er los in de grote binnentuin en in de winter kan je er dansen in de kleine binnenruimte met een capaciteit van max 300 personen.
Markgrafendamm 24c, Berlin | aboutblank.li

TRESOR

Deze club bestaat al sinds 1991 en heeft op verschillende plekken in de stad gezeten. Op de huidige plek zit club Tresor onder de grond en heb je het gevoel alsof je in een oorlogsbunker aan het dansen bent terwijl je word verzien van stevige techno en veel stroboscoop verlichting.
Köpenicker Str. 70, Berlin | tresorberlin.com

VOID CLUB

We hebben deze club gepakt op een woensdag omdat er bij de Kit Kat Club een rij stond van 3 a 4 uur. Gevestigd onder het metrostation en verrassend leuk. We gingen pas na 04:30 naar binnen en hebben tot 10u in de ochtend op house en in de andere zaal op techno gedanst.
Wiesenweg 5-9, Berlin | void-club.de

KIT KAT CLUB

Dit is een van de bekendste clubs van Berlijn waar de feesten vooral een seks, fetisj gerelateerd tintje hebben. De Kit Kat Club in een exclusieve club in Berlijn waar lange rijen aan mensen staan die binnen willen komen. Zodra je binnen bent trek je al je kleren uit en ga je zo schaars mogelijk gekleed de dansvloer op.
Köpenicker Straße 76, Brückenstraße 1, Berlin | kitkatclub.org

Brak en op zoek naar een overnachting in Berlijn na een avondje clubben?

Wil je meer Berlijn tips voor je stedentrip? Lees dan onze Berlijn City Guide vol met tips voor een geslaagde citytrip.

Deel artikel

Meer handige tips

Vind hotels
via: Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com, Cheaptickets

Boek tours & attracties
Via: GetYourGuide.nl, Viator

Vind goedkope vakanties
Via: VakantieDiscounter

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind hostels
via Hostelworld

Boek een cruisereis
via Cruisereizen

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders