Restaurant Dara ligt gelegen aan de Eem tegenover het populaire Eemplein in Amersfoort. Het opvallende gebouw zit gevestigd op de hoek aan het spoor, waar het een groot terras bezit met uitzicht op o.a. de Koppelpoort.

Bij Dara kan je genieten van ‘mezzes’. Dit zijn kleine hapjes met invloeden uit allerlei landen, waaronder Libanees, Marokkaans, Turks én zelfs Thais. Je kunt natuurlijk ook grote gerechten bestellen van de kaart zoals; runderhaas, kabeljauw, tajine lam. Maar wij besloten de mezzes te nemen omdat je dan veel meer keuze hebt aan verschillende soorten gerechten.

Wat opvalt bij aankomst is de buitenkant van het gebouw, waar de muren zijn versierd met stucwerk in allerlei krullende vormen. Een echte eyecatcher bij binnenkomst is de enorme betonnen trap naar de tweede verdieping welke wordt verlicht door allerlei gave lampen en kaarsen. De moderne bar, waar je aan hoge tafels de avond goed kan beginnen, springt ook in het oog door het gebruik van allerlei kleuren verlichting. De sfeer neigt naar het sprookje van ‘1000 en 1 nacht’ in een modern jasje.

restaurant DARA AMERSFOORT: RESTAURANT IN MODERNE OOSTERSE SFEREN BIJ HET EEMPLEIN
DARA AMERSFOORT: RESTAURANT IN MODERNE OOSTERSE SFEREN BIJ HET EEMPLEIN
restaurant DARA AMERSFOORT: RESTAURANT IN MODERNE OOSTERSE SFEREN BIJ HET EEMPLEIN

OOSTERS GENIETEN BIJ RESTAURANT DARA AAN DE EEM

Bij restaurant Dara vindt men de interactie aan tafel zeer belangrijk. Vandaar ook de kleine hapjes, zodat je elkaars keuzes kan proeven en meningen kunt uitwisselen. Ook het vriendelijke personeel doet hier aan mee door een praatje aan tafel, uitleg bij de verschillende hapjes én een goed advies voor een glaasje wijn of, in ons geval, meerdere glaasjes wijn. Want we houden ervan!

Wij gaan uit van de expertise van chef Tim Dorrestein en laten ons verrassen door te kiezen voor het menu. Maar je kan hier ook à la carte eten. Vlees, vis en vegetarisch, voor iedereen is er iets lekkers. De menukaart wordt twee keer per jaar aangepast op het seizoen.

Onze tafel wordt vol gezet met de heerlijkste ‘mezzes’. De één nog mooier dan de ander. Wij genieten o.a. van babaganoush, samke harra, Libanese risotto, Thaise tom ka kai-soep én gestoofd lamsvlees. En onbeperkt Turks Brood. Ook voor plat water hoef je niet te betalen bij restaurant Dara. Goed voor het budget!

restaurant DARA AMERSFOORT: RESTAURANT IN MODERNE OOSTERSE SFEREN BIJ HET EEMPLEIN
DARA AMERSFOORT: RESTAURANT IN MODERNE OOSTERSE SFEREN BIJ HET EEMPLEIN

Verder hebben we ons laten vertellen dat de kroket van pekingeend zeker de moeite waard is om te bestellen. Deze kroket wordt speciaal gemaakt voor restaurant Dara en is nergens anders te verkrijgen. Ook de zoete aardappelfrietjes met ras el hanout mayonaise schijnen echt heel lekker te zijn. Het recept van deze mayonaise is het grootste geheim van de chef, want blijkbaar wordt hier vaak naar gevraagd.

Bij restaurant Dara gaat men voor kwaliteit. Dit betekent dat het niet uitmaakt op welke dag je komt of op welk tijdstip, de bediening én de gerechten moeten altijd goed zijn en dat merk je!

Na ongeveer 7 à 8 gerechtjes zitten we flink vol. Dit is te danken aan de hoge voedingswaarde van de ‘mezzes’ en de verse producten welke worden gebruikt in de keuken. Geen toetje dus, maar wel een lekkere kop cappuccino buiten op het gezellige terras aan het water met uitzicht op het Eemplein.

Wil je je eten van de fijnste gerechten in de beste sfeer? Dan zit je bij dit restaurant helemaal goed!

Dara
Grote Koppel 5, Amersfoort 
dara.nl

Deel deze tips:

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Den Haag en Amsterdam vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.