Kerstmarkten in België staat bekend om de sfeervolle en charmante kerstmarkten. Een kerstmarkt in België staat voor tradities, lokale specialiteiten zoals Belgische wafels en winterse gezelligheid. Verschillende Belgische steden transformeren tot betoverende winterdorpen met prachtige verlichting, kerstversieringen en een magische sfeer .

Wat zijn de mooiste kerstmarkten in België? Wij delen in dit overzicht de leukste kerstmarkten in België 2023.

Leukste Belgische kerstmarkten

Kerstmarkt Gent, Gent

De kerstmarkt in Gent bevindt zich op de Korenmarkt, omringd door historische gebouwen, maar eigenlijk lijkt heel Gent op een groot kerstdorp met alle oude gebouwen. Er zijn verschillende kraampjes met ambachtelijke producten en lekkernijen door de stad. Wij vinden dit een van leukste kerstmarkten in België. Lees ook onze tips voor een weekend naar Gent.

Winter Wonders, Brussel

De hoofdstad van België transformeert tijdens de winter in de grootste kerstmarkt van België. De Grote Markt, omringd door prachtige gebouwen, wordt verlicht met duizenden lampjes, er is een ijsbaan en een groot reuzenrad. Buiten De Grote Markt zijn nog meer pleinen met kerstmarkten te vinden.

Kerstmarkt Brugge, Brugge

Brugge staat bekend om zijn pittoreske setting en de kerstmarkt op de Grote Markt voegt daar een extra dosis magie aan toe. De oude stad is mooi verlicht en de kraampjes maken een echte kerstvibe.

Kerstmarkt Antwerpen, Antwerpen

De kerstmarkt op de Grote Markt van Antwerpen biedt een scala aan kraampjes met handgemaakte producten, kerstcadeaus en lekkernijen. De markt is vaak versierd met indrukwekkende kerstverlichting.

Meer leukste kerstmarkten in België

Kerstmarkt Luik, Luik

De Place Saint-Lambert en Place du Marché worden omgetoverd tot een kerstdorp met chalets, een schaatsbaan, verlichting en een grote schaatsbaan.

Kerstmarkt Hasselt, Hasselt

Deze kerstmarkt staat is een van de oudste kerstmarkten van België. Het Kolonel Dusartplein wordt omgetoverd tot een kerstdorp met een schaatsbaan en een gezellige lichtshow.

Kerstmarkt Durbuy, Durbuy

Durbuy, bekend als het kleinste stadje ter wereld, creëert een betoverende kerstsfeer met een markt op het plein, kerstverlichting en zelfs de trein is omgetoverd als kersttrein.

Kerstmarkt Leuven, Leuven

De kerstmarkt op het Ladeuzeplein in Leuven heeft gezellige met kraampjes, live muziek en een ijsbaan. Ook de Oude Markt in Leuven is versierd met mooie verlichting.

Kerstmarkt Mechelen, Mechelen

De kerstmarkt in Mechelen bevindt zicht op de Grote Markt. Er zijn talloze kraampjes, een reuzenrad en winterse activiteiten te vinden.

Kerstmarkt Oostende, Oostende

De kerstmarkt aan de Visserskaai heeft een prachtig uitzicht over zee. Er zijn verschillende kerstkraampjes, een ijsbaan en er worden verschillende activiteiten georganiseerd.

Een kerstmarkt in België is een mooie gelegenheid om de echte kerstsfeer te ervaren, prachtige steden en dorpen te ontdekken en natuurlijk ambachtelijke producten te proeven. Geniet van deze tips voor de leukste kerstmarkten in België.

Liever naar een kerstmarkt in Nederland of Duitsland? blijven? Lees dan onze kersttips in Nederland of ons overzicht met Duitse kerstmarkten.

Deel deze tips:

VIND DE LEUKSTE HOTSPOTS EN TIPS IN:

Mega handige linkjes

Boek je via onderstaande links dan support je ons zonder dat jij extra kosten maakt. Win-win! Bedankt ♥️

Vind hotels
via Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com

Boek tours & excursies
via GetYourGuide.nl, Booking.com

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders