Kerstmarkten in Nederland zijn populair om tijdens de feestdagen te bezoeken. De prachtige kerstverlichting, versieringen en verschillende kraampjes creëren altijd een magische sfeer.

Een van de leukste hoogtepunten van een kerstmarkt in Nederland zijn wat ons betreft de delicatessen. Van warme chocolademelk en glühwein tot lokale lekkernijen en traditionele gerechten, er is altijd wel wat lekkers op een Nederlandse kerstmarkt te vinden.

Wat is de leukste kerstmarkt van Nederland? En wat is de grootste kerstmarkt van Nederland? In dit kerstoverzicht vertellen we alle leuke kerstmarkten in Nederland die je in deze gezellige kerstperiode kunt bezoeken.

Kerstmarkten in Nederland

Kerstmarkt Haarlem, Haarlem

Op de kerstmarkt in Haarlem staan 350 versierde kraampjes, muziek en een schaatsbaan midden in het centrum. Deze kerstmarkt is één van de grootste en gezelligste kerstmarkten in Nederland.

Kerstmarkt Dordrecht, Dordrecht

Glühwein, kerstmuziek en honderden kraampjes. De kerstmarkt in Dordrecht is een van de grootste kerstmarkten van Nederland.

Magisch Maastricht, Maastricht

Op het Vrijthof staan houten kraampjes met lekkernijen als oliebollen en glühwein, een reuzenrad en een schaatsbaan.

Kerstmarkt Valkenburg, Valkenburg

De kerstmarkt in Valkenburg is bijzonder. Elk jaar transformeren ze de Fluweelengrot en de Gemeentegrot om tot een ondergronds kerstparadijs

Meer leuke kerstmarkten in Nederland

Royal Christmas Fair, Den Haag

Met vele tientallen kersthuisjes, duizenden led-lichtjes, glühwein en sfeervolle vuurtjes staat deze 16-daagse kerstmarkt midden in Den Haag in het historische centrum.

Kerstmarkt Leiden, Leiden

Deze Nostalgische Kerstmarkt zorgt voor 5 dagen kerstmarkt-plezier met knusse houten chalets vol met leuke kerstcadeautjes en foodtrucks met lekkere winterse snacks. Ook is er een gezellig winterterras waar je eenwarme chocolademelk of glühwein kunt scoren.

Dickens Festijn, Deventer

Het Dickens Festijn is niet echt een kerstmarkt, maar toch past het in het thema kerst. Deventer transformeert een weekend in een 19e-eeuwse Londense stad met personages uit de Charles Dickens verhalen.

Winter Efteling, Kaatsheuvel

Kerst vieren in De Efteling is alsof je in een sprookje bent beland. Het park wordt omgetoverd tot een winterwonderland met speciale shows en attracties.

Kerstmarkt Amstelpark, Amsterdam

Een knusse kerstmarkt in het Amstelpark met kraampjes, een ijsbaan en natuurlijk genoeg kraampjes met eten.

Meer leuke kerstmarkten in Nederland

Kerstmarkt Gouda, Gouda

Honderden kramen, een grote ijsbaan en sfeervolle verlichting. Ook transformeert de Sint-Jan tijdens Gouda bij Kaarslicht om tot een gezellige Winterfair.

Kerstmarkt Arnhem, Arnhem

De grootste kerstmarkt van het Oosten. Met o.a. de Kerstmarkt, historische stoomtrein, feestelijke verlichting en veel muziek in het centrum van Arnhem.

Kerstmarkt Enschede, Enschede

De binnenstad van Enschede wordt in de decembermaand omgetoverd tot een waar Winter Wonderland. Er is een uitgebreid programma, kraampjes en een schaatsbaan.

Kerstmarkt Middelburg, Middelburg

Een sfeervolle markt in het historische centrum van Middelburg. Tijdens Middelburg Winterstad zijn er verschillende kraampjes, een schaatsbaan en livemuziek.

De kerstmarkten in Nederland hebben verschillende programma’s, ambachtelijke producten, culinaire lekkernijen en een feestelijke sfeer. Bekijk altijd voor dat je gaat naar een kerstmarkt gaat voor de juiste data van alle evenementen. Deze verschillen per stad. Wil je liever over de grens naar een Kerstmarkt? Lees dan ons artikel over de leukste kerstmarkten in Duitsland.

Deel deze tips:

VIND DE LEUKSTE HOTSPOTS EN TIPS IN:

Mega handige linkjes

Boek je via onderstaande links dan support je ons zonder dat jij extra kosten maakt. Win-win! Bedankt ♥️

Vind hotels
via Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com

Boek tours & excursies
via GetYourGuide.nl, Booking.com

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders