Kerstmarkten (Weihnachtsmarkt) in Duitsland trekken elk jaar miljoenen mensen naar verschillende steden. De kerstmarkten in Duitsland zijn vaak groot opgezet met kleine houten huisjes waar je allerlei lekkers kunt scoren. Van curryworsten, knoblauchbrot tot glühwein, ambachtelijke spullen en alles daar tussenin.

Bezoekers worden op een kerstmarkt in Duitsland ondergedompeld in de magische sfeer van kerstmis. Of je nu een kerstmarkt net over de grens bezoekt of een busreis boekt om een kerstmarkt verder weg in Duitsland te bezoeken. Alle kerstmarkten in Duitsland hebben een feestelijke sfeer.

Duitse kerstmarkten zijn vaak van eind november tot eind december te bezoeken. In dit overzicht kan je de leukste en mooiste kerstmarkten in Duitslanden vinden.

Leukste kerstmarkten in Duitsland net over de grens

Kölner Dom Weihnachtsmarkt, Keulen

Er zijn in Keulen verschillende kerstmarkten te vinden, maar de mooiste is bij de Dom van Keulen met gezellige kraampjes.

Dortmunder Weihnachtsmarkt, Dortmund

Een van de grootste en meest indrukwekkende kerstmarkten van Duitsland. De kerstmarkt is verdeeld in verschillende delen van het centrum.

Düsseldorfer Weihnachtsmarkt, Düsseldorf

Deze kerstmarkt in Düsseldorf ligt niet ver over de grens en word daarom door veel Nederlanders bezocht die zich vergapen aan de indrukwekkende verlichting en de culinaire lekkernijen. Er zijn zes verschillende kerstmarkten verspreid over de stad te vinden.

Aachener Weihnachtsmarkt, Aken

Een van de oudste kerstmarkten van Duitsland die in de top 10 van European Best Christmas Markets staat vermeldt. Verwacht fonkelende lampjes, de geur van Glühwein en Printen (peperkoek).

Leuke kerstmarkten in Duitsland-4
Leuke kerstmarkten in Duitsland-4

Meer mooie kerstmarkten in Duitsland

Striezelmarkt, Dresden

Deze kerstmarkt staat vooral betekend om de indrukwekkende kerstverlichting en de gigantische kerststol, een Striezel.

Weihnachtsmarkt am Gedächtniskirche, Berlijn

Berlijn heeft veel kerstmarkten (25+). Je kunt naar een traditionele kerstmarkt in Mitte (hipste wijk van Berlijn), Berlin WeihnachtsZauber, Spandau kerstmarkt (250+ stallen) of naar de indrukwekkende Weihnachtsmarkt bij de Kaiser-Wilhelm-Gedachtniskirche. Berlijn is onwijs leuk voor een lang weekend. Lees daarom vooral onze leuke tips voor een stedentrip naar Berlijn.

Hamburger Weihnachtsmarkt, Hamburg

Een van de grootste kerstmarkten in Noord-Duitsland met diverse kraampjes. Mocht je deze kerstmark niet leuk vinden. Dan zijn er nog 14 andere kerstmarkten in Hamburg te vinden.

Märchenweihnachtsmarkt, Kassel

Een sprookjesachtige kerstmarkt waar bekende sprookjes tot leven komen door verhalen van de gebroeders Grimm. De kerstmarkt heeft iedereen jaar een ander thema. Van Hans en Grietje tot Assepoester.

Leuke kerstmarkten in Nederland

Meer leuke kerstmarkten in Duitsland 

Esslinger Mittelaltermarkt und Weihnachtsmarkt, Esslingen

Een middeleeuwse kerstmarkt met 180 kraampjes vol met traditionele ambachten. Ook worden door deze stad verschillende culturele evenementen tijdens de kerstmarkt georganiseerd.

Rothenburger Reiterlesmarkt, Rothenburg ob der Tauber

In deze middeleeuwse stad kan je de Rothenburger Reiterlesmarkt vinden. Een romantische kerstmarkt tussen oude gebouwen waar je lekker kan struinen met een glühwein in het hand of een braadworst.

Hannover Weihnachtsmarkt, Hannover

Meer dan 170 kraampjes die versierd zijn met kerstverlichting en een prachtige ijsbaan midden op het plein.

Wat de leukste kerstmarkten in Duitsland zijn hangt echt van wat je zoekt. Elke stad heeft zijn eigen charme, verschillende kraampjes en culinaire aanbod, maar op elke Duitse kerstmarkt heerst een gezellige sfeer. Kerstmarkten in Duitsland zijn in het weekend vaak erg druk. Als je de drukte van deze kerstmarkten in liever wil vermijden, bezoek een kerstmarkt in Duitsland dan doordeweeks.

Deel deze tips:

VIND DE LEUKSTE HOTSPOTS EN TIPS IN:

Mega handige linkjes

Boek je via onderstaande links dan support je ons zonder dat jij extra kosten maakt. Win-win! Bedankt ♥️

Vind hotels
via Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com

Boek tours & excursies
via GetYourGuide.nl, Booking.com

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders