Cupp Utrecht is één van de knusse koffietentjes die Utrecht rijk is. De zaak wordt gerund door ondernemer Peter, die je persoonlijk bedient (als hij geen bananenbrood of caramel shortcakes staat te bakken). Een fijne hotspot voor je dagelijkse espresso, ontbijtje, lunch, krantje, filterkoffie of kop (ijs)thee. Je kunt hier in en uit lopen voor een koffie to go met croissantje. Vergeet dan niet even met de latte art-dobbelsteen te gooien voor een mooi patroontje (wij gooiden de zwaan!). Of shop bij Cupp een zakje koffie of hippe dripper voor je eigen slow coffee thuis.

Maar heb je de tijd? Plof dan even neer op de bank, in één van de fauteuils, aan een tafeltje of met je laptop aan het raam.

CUPP UTRECHT: LATTE ART, THEE TO GO & LUNCH
CUPP UTRECHT: LATTE ART, THEE TO GO & LUNCH

Bestel in alle rust een ontbijtje zoals yoghurt met huisgemaakte granola en vers fruit. Of ontbijt met coffee pancakes of een mango pitaya smoothie bowl met banaan en kokos. Op de lunchkaart staan zowel gegrilde sandwiches – bijvoorbeeld met pulled jackfruit – als soepen, wraps en broodjes. En als je bij je broodje bietenspread, groene asperges, wortel en tomatensalsa één van de superfrisse en knalgekleurde smoothies besteld, is je lunch helemáál insta-proof (en jij weer vitamin-check).

Hou wel een gaatje vrij voor bijvoorbeeld de lemon bar of carrot cake met dikke laag glazuur. Deze staan samen met nog meer lekkere baksels elke dag vrolijk uitgestald op de counter, en zien er veel te lekker uit om te laten staan.

CUPP UTRECHT: LATTE ART, THEE TO GO & LUNCH
CUPP UTRECHT: LATTE ART, THEE TO GO & LUNCH
CUPP UTRECHT: LATTE ART, THEE TO GO & LUNCH
CUPP UTRECHT: LATTE ART, THEE TO GO & LUNCH

LATTE ART WORKSHOP BIJ CUPP IN UTRECHT

Niet zo picky? Laat je dan vooral even adviseren. Want bij Cupp hebben ze – naast de vaste koffie van Utrechtse brander Keen – regelmatig nieuwe koffies op de molen. Ook de theeën wisselen per seizoen, en sommige kunnen worden geschonken als ijsthee: superverfrissend en weer eens wat anders. En als je nu écht het onderste uit de (koffie)kan wil halen, volg dan bij Peter een barista workshop of latte-art workshop.

Cupp
Nobelstraat 239, Utrecht
cupputrecht.nl

Deel deze tips:

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Utrecht vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.