De inmiddels erg populaire poké bowl kon je tot niet zo lang geleden nog op weinig plekken in Nederland krijgen. Poke Perfect bracht daar vier jaar geleden verandering in toen zij hun eerste vestiging opende. De eigenaren vertellen dat zij altijd veel bezig zijn geweest met een gezonde lifestyle en dat zij in de binnenstad van Amsterdam een plek miste waarbij je gezonde gerechten kon krijgen zonder dat je daar lang op hoefde te wachten.

Met de wens om dit aanbod uit te breiden zijn zij hun concept begonnen en dit sloeg onmiddellijk aan. In 2020 zijn ze in Utrecht, Almere en Den Bosch te vinden en hebben ze er in onze hoofdstad sinds kort een vijfde vestiging bij in Oost. 

POKÉ PERFECT AMSTERDAM: GEZOND, GEVARIEERD ÉN LEKKERE SMAKEN
POKÉ PERFECT AMSTERDAM: GEZOND, GEVARIEERD ÉN LEKKERE SMAKEN

Poke Perfect: Hawaiian inspired food

Voor wie nog niet bekend is met de de Poké bowl; dit is van origine een Hawaiiaans gerecht waarbij (sushi) rijst met verschillende soorten toppings zoals verse vis, groente en heerlijke sauzen wordt geserveerd in een grote bowl. Een signature dish is bijvoorbeeld de Spicy Sriracha Tuna, met ahi tonijn, avocado, edamame boontje, wortel en tempura crunch maar je kan ook kiezen om de bowl helemaal zelf samen te stellen met de ingrediënten die jij lekker vindt. Zo kan de bowl warm of koud en indien gewenst ook helemaal vegetarisch of zelfs vegan.

Op de lange toppings lijst vind je bijvoorbeeld verse of vegan zalm, sticky tempeh, tempura garnalen, jalapeños, mango, mais, zeewier en gebakken uitjes. Hierbij wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van locale leveranciers en duurzame ingrediënten. Op de kaart vind je verder losse bijgerechten en zoetigheden zoals mochi en zijn alle poké bowls ook beschikbaar als een sushirrito. Hierbij worden alle ingrediënten, in plaats van in een bowl, als een gigantische sushi roll geserveerd in zeewier. Een lekkere en makkelijke manier van eten! 

POKÉ PERFECT AMSTERDAM: GEZOND, GEVARIEERD ÉN SUPER LEKKER! 

Poke Perfect Amsterdam

Naast nieuwe vestigingen heeft Poké Perfect nu ook de kaart uitgebreid met maar liefst vijf nieuwe smaken. Zo zijn er twee warme bowls bij gekomen: de Slow Cooked Beef met komkommer, radijs en gefrituurde knoflook en de Teriyaki Ginger Chicken met zoete aardappel, geroosterde broccoli en gepekelde gember.

Één van onze favorieten is nu de You Make Miso Happy met tofu, miso glazed aubergine, rode biet, crispy frietjes en Miso tahini saus. Volgens de eigenaren zorgen de nieuwe toppings, marinades en sauzen ervoor dat de gerechten op de kaart nog dichterbij de traditionele Hawaiiaanse bereiding komen. Geen zin om uit huis te gaan? Alle gerechten kan je gemakkelijk vanaf de bank bij je thuis laten bezorgen door bijvoorbeeld UberEats. Ook fijn: de bowls zijn zó groot en rijkelijk belegd dat je makkelijk een portie overhoudt voor de lunch de volgende dag.

Poke Perfect (meerdere locaties)
Linnaeusstraat 16, Amsterdam
pokeperfect.nl

Deel deze tips:

VIND DE LEUKSTE HOTSPOTS EN TIPS IN:

Mega handige linkjes

Boek je via onderstaande links dan support je ons zonder dat jij extra kosten maakt. Win-win! Bedankt ♥️

Vind hotels
via Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com

Boek tours & excursies
via GetYourGuide.nl, Booking.com

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders